Remaja lelaki 17 tahun ini tak pernah makan sejak lahir. Hanya minum 15 cawan air coklat setiap hari dan ini yang terjadi padanya bila meningkat dewasa.

Pelik tapi benar. Mungkin satu dalam sejuta. Seorang remaja berusia 17 tahun, Muhammad Daniel Mohd Idham  tidak pernah makan  sejak lahir. Jangan tanya tentang bagaimana rasa nasi, aiskrim yang dianggap enak bagi sesetengah orang pun dia tidak menyukainya. Cubalah, letak makanan enak-enak. Ayam, udang atau sotong dengan pelbagai gaya masakan, remaja ini langsung tidak terliur […]

Continue Reading

Satu malam suami terbangun jam 2 pagi, terkejut suami bila terdengar bunyi suara tangisan, tengok atas katil ada anak anak je isteri tak ada. Suami cari bunyi tangisan tu.

Salam KRT. Mohon hidekan profile ni sebab aku guna fb isteri. Macam ni, aku mempunyai masalah keluarga yang aku rasa buntu nak buat apa. Aku berumur 27 tahun dan aku kawin dengan seorang gadis 2 tahun muda dari aku. Perkahwinan aku dan dia tiada masalah sebelum ni cuma isteri aku suka memaksa aku solat. Ye, […]

Continue Reading

Empat tahun cuba hamilkan isteri tapi gagal, rupanya suami tersilap pintu.

Gambar sekadar hiasan. Kebingungan pasangan suami isteri ini yang sudah berusaha selama empat tahun untuk mendapatkan cahaya mata akhirnya terjawab apabila doktor menjelaskan si suami tersilap ‘pintu’ selama tempoh itu. Pasangan suami isteri masing-masing berusia 26 tahun dan 25 tahun dari Bijie, China itu mengambil keputusan untuk bertemu dengan doktor pada awal tahun ini untuk […]

Continue Reading

Wanita ini naik kereta mewah bergaya tapi komplen harga kuih mahal. Namun apa yang dilakukan seorang gadis membuatnya tersentap.

Daripada Jabir RA bahawasanya Rasulullah SAW bersabda, “Takutlah kamu daripada melakukan perbuatan jahat kerana sesungguhnya kejahatan akan membawa kegelapan pada hari akhirat dan takutkanlah kamu daripada bersifat bakhil kerana sesungguhnya perbuatan tersebut membinasakan umat-umat yang sebelum kamu, sifat bakhil mendorong mereka pertumpahan cairan merah sesama sendiri dan menghalalkan yang haram.” Sifat kedekut atau bakhil boleh […]

Continue Reading

Shuib buat FaceApp bahan Zizan, tapi bila Zizan balas balik lagi terbaik.

Sejak beberapa hari ini ramai dikalangan bukan sahaja anak muda malah selebriti terkenal tanahair berkongsi wajah ketika tua menggunakan applikasi FaceApp. Aplikasi FaceApp telah kembali tular di media sosial terutama disebabkan oleh promosi berbayar dan banyak dipakai para ‘influencer’. Aplikasi ‘editing’ wajah ini menggunakan artificial intelligence (AI) dan memungkinkan penggunanya mengubahsuai wajah seseorang agar nampak […]

Continue Reading

Diana Danielle dedah keadaan kehidupannya yang sekarang selepas apa yang berlaku pada suami dan ia ada kaitan dengan Hanis Zalikha.

Diana, 28,  ditemui semasa pelancaran produk, pertunjukan fesyen dan anugerah kecemerlangan AS Legacy yang diadakan di Glam Hall, Mercu Mustapha Kamal, Petaling Jaya, Selangor pada Khamis lalu berkata apa yang berlaku menjadikan dia dan Farid lebih menghargai antara satu sama lain. Kontroversi membabitkan pelakon Datuk Farid Kamil hingga dijatuhkan hkuman hotel besi kerana terlibat dengan penyaIahgunaan […]

Continue Reading

Macam tak betul, ungkapan rakan mengguris hati gadis yang beli cincin untuk dirinya sendiri.

Menerusi perkongsian di laman Twitter, seorang gadis tular bila memuat naik tangkapan skrin perbualan bersama seorang rakan mengenai cincin yang dibelinya. “Macam tak betul” demikian ungkapan yang dilabelkan kepadanya memandangkan cincin kebiasaannya dibeli oleh teman lelaki atau insan istimewa khas buat si gadis pujaan hati. “Saya belikan sebentuk cincin untuk diri sendiri, tapi tengok apa […]

Continue Reading

Video selepas Aishah, kini Firman pula mengatakan dapat berlian palsu dari Dato Seri Vida dan dedahkan tindakan yang akan beliau ambil.

NAMPAKNYA usahawan kosmetik, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman sekali lagi terpalit dengan dakwaan pemberian hadiah berlian palsu. Kali ini penyanyi Indonesia, Firman Siagian tampil mendakwa hadiah subang berlian yang diterima daripada Hasmiza atau dikenali sebagai Datuk Seri Vida juga tidak bernilai seperti yang diumumkan sebelum ini. Menurut Firman, 41, barang kemas yang dikatakan bernilai RM30,000 […]

Continue Reading

Datin Alyah berjaya keluarkan semua penyamar, ramai puji Datin artis paling pandai buat keputusan.

Memasuki minggu ke 4, artis jemputan bagi rancangan I Can See Your Voice Malaysia musim 2 yang bersiaran pada malam tadi adalah seorang penyanyi yang boleh dikatakan senior dalam industri muzik, iaitu Datin Alyah. Apa yang menjadi perhatian penonton malam tadi adalah kejayaannya menyingkirkan semua ketiga-tiga penyamar daripada enam peserta dengan yakin tanpa mudah dihasut […]

Continue Reading

Ada tanda lahir di muka, namun cara ibu bapa ini sambut hari jadi anak mereka buat warganet terharu.

Sempena mencecah usia empat bulan, ibu bapa kepada seorang bayi perempuan yang memiliki tanda lahir berwarna hitam di wajah telah mengadakan majlis istimewa untuk anaknya. Carol Fenner dan suaminya, Thiago Tavares mengadakan majlis itu dengan memuat naik beberapa gambar di laman Instagram rasmi anaknya, Luna Tavares Fenner. Bayi berasal dari Brazil itu mempunyai tanda lahir […]

Continue Reading