Disebabkan salah seorang terjumpa loket dalam hutan dan nak simpan bawak balik, habis semua kena kacau malam tu.

Hi kepada semua peminat Fiksyen Shasa. Namaku Zia (bukan nama sebenar). Aku ingin menceritakan pengalaman seram atau tidak seram kot bagi semua peminat fiksyen shasha ni. Tapi kisah ni betul-betul kisah yang aku alami. Kisah ini berlaku pada tahun lepas apabila aku cuti sem. So, aku bercadang nak ajak member aku lepak lah, biasa tengah […]

Continue Reading

Pelik penumpang depan rakam masa tengah bersembang dengan pakcik dalam tren. Pastu dia panggil nak tunjukkan video tu, terus terketar ketar.

Tular di Twitter baru baru ini, seorang pemuda berkongsi pengalaman seramnya semasa menaiki tren terakhir untuk pulang. Ikuti perkongsiannya di bawah. THREAD ngeri yang saya nak kongsikan ini berjudul ‘The Last Train To Home’. Kisah benar ini berlaku sewaktu saya dalam perjalanan pulang dari Dang Wangi ke Taman Melati. Sewaktu aku berumur 19 tahun, aku […]

Continue Reading

Gadis ini berkenan sangat dengan dia, tak sangka lepas 3 tahun, lelaki itu datang dengan keadaan bertongkat, rupanya ada sesuatu menimpanya

Dari sedetik bertukar jadi seminit… Nak ku lelapkan jua mata ini, tapi akalku tak mampu memujuk mata untuk tidur.. entah apa yang bermain dalam minda… aku tak tahu… Ada memori indah yang bermain dalam kepala ku, ya, ia indah tapi hambar. Aku tak pasti hilang manisnya di mana, bila. Langsung tawar, sekelip mata. Serasanya seperti […]

Continue Reading

Ustaz ini jelaskan maksud sebenar mimpi menyusukan budak, ramai yang tak faham maksud sebenar

MIMPI MENYUSUKAN BUDAK.. Bila hari yang tidak sibuk bolehlah saya menceritakan sedikit sebanyak untuk dikongsikan kepada semua mengenali pekara-pekara mistik yang telah menjadi pegangan oleh masyarakat kita hari ini.. Bukannya semuanya tidak benar ada yang benar, tetapi pekara yang sepatutnya mereka dapat maklumat biarlah tepat daripada seseorang, supaya tidak timbul perasaan takut dan kerisauan bila […]

Continue Reading

Budak lelaki ini buat part time korbankan masa rehat untuk tolong makcik kantin meniaga waktu rehat

Mempunyai minat yang mendalam terhadap ilmu perniagaan, seorang peajar Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Bintang Utara, Cheras, Kuala Lumpur, sanggup menghabiskan masa rehatnya, membantu seorang mak cik kantin berniaga. Menerusi Facebook Redzwan Azizan, lelaki itu kongsi kisah pelajar berkenaan apabila dia melakukan kunjungan ke sekolah tersebut. Menurutnya, tidak ramai pelajar di Malaysia, mempunyai sikap seperti pelajar ini. […]

Continue Reading

Hantaran kahwin baru Rm20k masih nak mintak kurang, macam mana nak bela anak mak kalau duit hantaran pun tak mahu usaha

Aku berusia 27 tahun, berkelulusan master, bekerja di selatan dan telah berkahwin dengan hantaran RM20,000, barang kemas sepersalinan beserta mas kahwin RM3,000. Sabar, jangan judge apa-apa dulu. Aku berasal dari utara, yang orang dok kata, “perempuan utara ni mahal-mahal,”. Yes, aku memang sangat terkejut apabila mak abah aku kata duit kahwin aku RM20,000 (RM17,000 + […]

Continue Reading

Pilot bersungguh nak tamatkan zaman bujangnya bila dah terpikat dengan gadis nasi lemak, tapi lain pula yang berlaku akhirnya

Assalam dan hai guys. Aku harap admin approve confessor ni sebab ini iktibar berguna untuk yang belum berkahwin spya jangan mempermainkan masa depan dengan orang yang salah. Ini bukan cerita aku tapi kenalan aku. Aku gelarkan yang lelaki ni Amir dan perempuan tu Mira lah yer supaya senang nak cerita. Ni nama samaran jer. Ok, […]

Continue Reading

Tak sangka langsung suami melekat dengan jiran sebelah. isteri tanya nak kahwin dengan suami ke, dengar jawapan perempuan tu rasa macam nak pijak je

Maaf, luahan aku agak panjang sebab rasa nak luahkan segalanya di sini sebelum nak buka lembaran baru dalam hidup kami. Kami pasangan yang bahagia. Luaran, dalaman. Maksudnya, bukan pura-pura bahagia ye. Salah faham sikit tu ada, tapi tak sampai tahap gaban hinggalah satu hari muncul Ira dalam hidup kami. Semua jadi secara tak tersangka sebab […]

Continue Reading

Wanita itu bukan Muslim, Zul Ariffin akan tamatkan zaman bujangnya tahun depan

PELAKON Zul Ariffin memberitahu dia merancang untuk menamatkan zaman bujang dengan gadis pilihan hati pada tahun depan. Zul bagaimanapun berkata, dia masih belum menemui tarikh yang sesuai dan akan memaklumkan mengenai perkara itu apabila semuanya sudah pasti. “Saya merancang untuk berkahwin pada tahun 2020 memandangkan tahun itu agak cantik untuk mendirikan rumah tangga. “Tapi masih belum […]

Continue Reading