Gadis ini berkenan sangat dengan dia, tak sangka lepas 3 tahun, lelaki itu datang dengan keadaan bertongkat, rupanya ada sesuatu menimpanya

Dari sedetik bertukar jadi seminit… Nak ku lelapkan jua mata ini, tapi akalku tak mampu memujuk mata untuk tidur.. entah apa yang bermain dalam minda… aku tak tahu… Ada memori indah yang bermain dalam kepala ku, ya, ia indah tapi hambar. Aku tak pasti hilang manisnya di mana, bila. Langsung tawar, sekelip mata. Serasanya seperti […]

Continue Reading

Ustaz ini jelaskan maksud sebenar mimpi menyusukan budak, ramai yang tak faham maksud sebenar

MIMPI MENYUSUKAN BUDAK.. Bila hari yang tidak sibuk bolehlah saya menceritakan sedikit sebanyak untuk dikongsikan kepada semua mengenali pekara-pekara mistik yang telah menjadi pegangan oleh masyarakat kita hari ini.. Bukannya semuanya tidak benar ada yang benar, tetapi pekara yang sepatutnya mereka dapat maklumat biarlah tepat daripada seseorang, supaya tidak timbul perasaan takut dan kerisauan bila […]

Continue Reading

Budak lelaki ini buat part time korbankan masa rehat untuk tolong makcik kantin meniaga waktu rehat

Mempunyai minat yang mendalam terhadap ilmu perniagaan, seorang peajar Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Bintang Utara, Cheras, Kuala Lumpur, sanggup menghabiskan masa rehatnya, membantu seorang mak cik kantin berniaga. Menerusi Facebook Redzwan Azizan, lelaki itu kongsi kisah pelajar berkenaan apabila dia melakukan kunjungan ke sekolah tersebut. Menurutnya, tidak ramai pelajar di Malaysia, mempunyai sikap seperti pelajar ini. […]

Continue Reading

Hantaran kahwin baru Rm20k masih nak mintak kurang, macam mana nak bela anak mak kalau duit hantaran pun tak mahu usaha

Aku berusia 27 tahun, berkelulusan master, bekerja di selatan dan telah berkahwin dengan hantaran RM20,000, barang kemas sepersalinan beserta mas kahwin RM3,000. Sabar, jangan judge apa-apa dulu. Aku berasal dari utara, yang orang dok kata, “perempuan utara ni mahal-mahal,”. Yes, aku memang sangat terkejut apabila mak abah aku kata duit kahwin aku RM20,000 (RM17,000 + […]

Continue Reading

Pilot bersungguh nak tamatkan zaman bujangnya bila dah terpikat dengan gadis nasi lemak, tapi lain pula yang berlaku akhirnya

Assalam dan hai guys. Aku harap admin approve confessor ni sebab ini iktibar berguna untuk yang belum berkahwin spya jangan mempermainkan masa depan dengan orang yang salah. Ini bukan cerita aku tapi kenalan aku. Aku gelarkan yang lelaki ni Amir dan perempuan tu Mira lah yer supaya senang nak cerita. Ni nama samaran jer. Ok, […]

Continue Reading

Tak sangka langsung suami melekat dengan jiran sebelah. isteri tanya nak kahwin dengan suami ke, dengar jawapan perempuan tu rasa macam nak pijak je

Maaf, luahan aku agak panjang sebab rasa nak luahkan segalanya di sini sebelum nak buka lembaran baru dalam hidup kami. Kami pasangan yang bahagia. Luaran, dalaman. Maksudnya, bukan pura-pura bahagia ye. Salah faham sikit tu ada, tapi tak sampai tahap gaban hinggalah satu hari muncul Ira dalam hidup kami. Semua jadi secara tak tersangka sebab […]

Continue Reading

Wanita itu bukan Muslim, Zul Ariffin akan tamatkan zaman bujangnya tahun depan

PELAKON Zul Ariffin memberitahu dia merancang untuk menamatkan zaman bujang dengan gadis pilihan hati pada tahun depan. Zul bagaimanapun berkata, dia masih belum menemui tarikh yang sesuai dan akan memaklumkan mengenai perkara itu apabila semuanya sudah pasti. “Saya merancang untuk berkahwin pada tahun 2020 memandangkan tahun itu agak cantik untuk mendirikan rumah tangga. “Tapi masih belum […]

Continue Reading

Suami wajib miang dengan isteri, boleh buat isteri kurus

Suami wajib ‘miang’ dengan isteri. Nampak isteri dari jauh kenyit mata, flying kiss, selalu ajak isteri bergurau, selalu buat lawak bagi isteri ketawa, selalu ucap abang sayang sayang. Jika tiba-tiba ‘mood’ tidak baik suami lebih baik diam dari berkata-kata. Berkata-kata adakalanya mengeruhkan lagi keadaan. Isteri mudah faham jika tiba-tiba suami diam. Diam bukan bermakna tiada […]

Continue Reading

Video hari hari kena ulang alik 2 negara, dapur di Malaysia dan ruang tamu di Indonesia

Baru-baru ini tular di sosial media dengan kisah mengenai rumah dua negara kerana kedudukannya yang berada di antara sempadan Malaysia dan Indonesia. Cukup unik dan luar biasa! Melalui perkongsian pemilik akaun Facebook Osman Saide, rumah yang diberi gelaran dua negara ini terletak di Sungai Aji Kuning di Pulau Sebatik. Apa yang menariknya mengenai rumah ini […]

Continue Reading