Memang nikahi isteri kedua tanpa izin isteri pertama, tapi bernikah dengan isteri kedua dengan cara yang terhormat.

Kisah ini aku lalui sendiri. Ya, aku sblm ini ada dua isteri. Isteri pertama berpelajaran tinggi dan berjawatan besar, dan isteri kedua lepasan SPM sahaja serta anak yatim sejak usia 16 tahun. Memang aku nikah kedua tanpa izin isteri pertama. Tapi aku nikah kali kedua dengan terhormat, bukan kawin seberang atau tanpa persetujuan keluarga isteri […]

Continue Reading

Menurut pakar psikologi, single itu baik untuk kesihatan dan lebih membahagiakan diri sendiri.

Menurut Pakar Psikologi, Single Itu Baik Buat Kesihatan Dan Lebih Membahagiakan! Adakah anda pada ketika ini masih single dan rasa down? Adakah kawan-kawan anda yang sudah berpasangan menjadikan anda sebagai bahan ejekan? Jangan bersedih. Single itu tidak salah! Sekurang-kurangnya, pakar psikologi mengatakan bahawa single bermanfaat buat kesihatan anda. Berikut ulasan penuh. 1. Menurut Bella DePaulo, […]

Continue Reading

Pukul 1 pagi, terdengar bunyi lantai dipijak. Suara mendengus datang dari tandas. Terjerit paklong.

Foto sekadar hiasan. Selamat Hari Raya aku ucapkan. Sempena Raya ni, aku nak share kisah terburuk yang jadi dalam keluarga besarku. Mungkin aku akan dikecam oleh keluarga sendiri, tapi tak apa, aku anak lelaki yang tidak takut untuk berkata benar, demi menyedarkan mereka yang salah. Raya kalini agak meriah.. Hampir semua keluarga besarku pulang ke […]

Continue Reading

Usia bukan penghalang. Gadis cantik ini bakal nikahi duda 30 tahun lebih tua.

Gambar hanyalah sekadar hiasan. Sebalik kemanisan cinta itu, Raduan Yaakob, 50, boleh dikatakan cukup bertuah apabila berjaya menawan hati seorang gadis, Nor Fatim Aisyah Mohd. Noor yang jauh lebih muda sebagai peneman hidup. Malah pesara kerajaan itu juga sama sekali tidak menyangka akan menamatkan zaman dudanya apabila bakal melangsungkan perkahwinan dengan gadis berusia 20 tahun […]

Continue Reading

Suami mahukan anak lelaki, tapi dapat semua anak perempuan. Suami mula perli isteri tak power.

Kisahnya begini, suami aku seorang guru. Tapi bukan guru kerajaan atau swasta. Suami aku guru agama. Dia seorang dikenali sebagai guru yang tegas. Sejak muda dia tegas terutama berkenaan akhlak perilaku murid perempuan dan lelaki. Ada di kalangan murid yang tak senang dan benci dengan ketegasannya. Maklumlah budak-budak remaja kan suka kebebasan. Mereka tak dapat […]

Continue Reading

Anak minta dukung bukan kerana mengada, tapi sebenarnya tak move on dari bau badan papa dan hirup bau papa.

Menjelang perayaan Hari Raya Aidilfitri tidak lama lagi, pasti pusat-pusat membeli belah sering dipenuhi orang ramai tidak kira hujung minggu atau pun harian biasa. Yang paling seronok membeli-belah selain para wanita sudah pasti anak-anak kecil. Namun ada kalanya, selepas penat berjalan, anak-anak ini akan mula ‘buat perangai’. Antara yang sering diminta mereka ialah untuk didukung […]

Continue Reading

Lelaki tertekan kahwin dengan nurse. Sekali dah kena setepek kat muka baru dia nak terasa.

Gara-gara tidak tahan dengan isteri yang sibuk bekerja, lelaki ini sudah terniat untuk berkahwin lagi. Bagaimanapun, dia meminta pendapat seorang wanita yang juga rakan isterinya sendiri. Difahamkan, kesibukan isterinya sebagai jururawat yang bekerja mengikut syif membuatkan lelaki itu terasa dirinya terabai dari segi batin. Sebagai jalan penyelesaian, dia memilih untuk berkahwin lagi, namun dia sebenarnya […]

Continue Reading