Pengasas Dnars digelar Khadijah akhir zaman oleh kenalan disebabkan amalan mulianya yang mahu infaq harta ke jalan Allah.

Pemergian pengasas kosmetik Dnars Skincare, Puan Faziani Rohban Ahmabd, 40, akibat kejadian tidak diingini benar-benar memberi kesan kepada ramai pihak. Satu demi satu sifat terpujinya mulai di ketahui umum selepas ramai yang tampil berkongsi cerita.Menyantuni majlis beliau founder dnars.Duduk dan dengar banyak cerita yang boleh buat pedoman. Saya dengar satu persatu cerita yang menginfaqkan hartanya […]

Continue Reading

Seperti sudah menjangka menghadap ilahi,pengasas Dnars Skincare membuat tahlil untuk pemergian ayahnya serta dirinya sendiri.

TUMPAT: Pengasas produk kecantikan Dnars Skincare, Faziani Rohban Ahmad, sempat menjemput pelajar dari Madrasah Ahbabul Mustafa Al Islamiah, Kampung Menjual untuk mengaji di kediamannya selama 40 hari bermula hari ini.Setiausaha Sulit mudir madrasah berkenaan, Al Fatas Yasmi, berkata selain mengimarahkan bulan Ramadan, ia juga sebagai tahlil untuk pemergian bapanya yang menghadap ilahi pada bulan Ramadan […]

Continue Reading

Luahan sedih dari anak pengasas Dnars dedah ibunya sempat tinggalkan pesanan sebelum dijemput Ilahi.

Al Fatihah.. Seorang USAHAWAN kosmetik yang terkenal, Pemergian Faziani Rohban Ahmad, sebenarnya sempat menitip pesanan semua anaknya seminggu sebelum dijemput Ilahi.Pengasas produk kesihatan dan kecantikan Dnars itu mengingatkan anak-anaknya supaya sentiasa mengamalkan kasih sayang dalam keluarga. “Saya selalu pesan pada semua anak-anak. Jagalah kasih sayang. Bila jaga hubungan kasih sayang dengan adik beradik dan keluarga, […]

Continue Reading

Wanita ini takut apabila auntie cina merenung seolah olah dia melakukan kesalahan sewaktu dia bersama pasangannya yang bermata sepet.

Foto sekadar hiasan (carian google).Kisah Si Sepet.Assalamualaikum semua. Mula-mula sekali, terima kasih untuk admin sekiranya coretan ini dipaparkan… Sebab saya tiada platform terbaik untuk memohon pandangan dan nasihat, mungkin kah pembaca iiumc boleh memberi serba sedikit pandangan dan pendapat… InsyaaAllah… Ringkas mengenai saya, saya Alin berumur dalam lingkungan 30-an, masih belum berkahwin. Rupa paras agak […]

Continue Reading

Taktik ayah kahwin lain terbongkar,ibu ternampak cop imigresen Thailand dalam passport ayah sebelum pergi umrah.

Foto sekadar hiasan (carian google).Setelah ibu aku, insan yang paling aku sayangi, hormati dan yang paling aku banggakan telah menjadi seorang yang sebaliknya kepada aku. Dia telah bertukar menjadi manusia yang paling aku benci, hina dan yang paling aku nak rahsiakan kewujudan dia. Sampai satu tahap tu bila orang tanya aku, “Ayah kerja mana? Sihat […]

Continue Reading

Suami bawa Nelydia Senrose honeymoon ke Mekah setelah sebulan bernikah.

Selepas mendirikan rumah tangga pada awal April lalu, nampaknya pelakon cantik Nelydia Senrose belum berkesempatan untuk berbulan madu bersama suami. Selepas sibuk menguruskan urusan kerjaya masing-masing, hari ini, Nelydia bersama suami telah berangkat ke Tanah Suci bagi mengerjakan ibadah Umrah hari ini. Tunai Umrah bertiga Mohon maaf sebelum berangkat Perkara tersebut telah dimaklumkan menerusi akaun […]

Continue Reading

Kisah 3 beradik selepas solat terawih meneruskan misi bermain mercun katak terhenti saat lihat dua susuk tubuh berkelubung kain putih berdiri,memandang dan menghampiri mereka.

Foto sekadar hiasan.“Long….bulan posa ni ada hantu tak?”“Maaaana ada hantu. Setan kan kena lokap?! “ Jawab Kak Ti yang sedang membonceng basikal abang Ngah di belakang. Aku pula membonceng RXS abang Long.“Sapa kata tadaaakk?? Yang kena gari tu setan. Jin ada jugak.” Jawab abang Long sambil menekan pedal basikal membelah lorong kampung yang gelap. Hari […]

Continue Reading

Lelaki ini tak sanggup kerja dengan company ini kerana tak tahan sikap manager yang psycho dan selama 6 tahun buat kerja manager yang selalu tidur.

Assalamualaikum semua. Nama aku izul. Aku baru je berhenti dari satu company ni yang aku dah keje 6 tahun. Sejujurnya aku suka kerja tu. Aku suka rawat orang, aku suka borak dengan orang tua, tanya khabar mereka. Aku stay 6 tahun sebab aku suka kerja ni. Tapi aku dah sampai limit aku. Manager aku ni […]

Continue Reading

Wanita ini kongsi tips nikah bajet rendah ikut sunnah bukan seperti nak bina Taj Mahal.

Semua orang pasti ingin mendirikan rumah tangga tapi dihimpit pula dengan masalah kewangan membuatkan ramai antara kita terpaksa melengahkan sesebuah ikatan yang halal. Sampaikan terpaksa bekerja keras dan kerja lebih masa (OT) untuk mendapatkan duit bagi melakukan segala persiapan perkahwinan. Perkongsian kisah pengguna Facebook, Nor Ami Roslee ini sangat memberi inspirasi buat kita semua. Sebuah perkahwinan yang […]

Continue Reading