Lepas 10 tahun baru dapat tahu, ayah dah kahwin dengan perempuan seberang. Anak isteri dibiar dan ditinggalkan macam tu je.

Aku seorang perempuan umur dalam lingkungan 20an. Cerita yang aku nak sampaikan ni berkenaan tentang ayahku. Tahun lepas, aku dan keluarga baru dapat tahu yang ayah aku madukan mak aku selama 10 tahun .Maksudnya since aku sekolah rendah mak aku telah diduakan oleh ayah aku sendiri. Macam mana boleh kantoi? Panjang cerita die. Dipendekkan cerita, […]

Continue Reading

Sekali check handphone suami, penuh dengan whatsapp suami dengan wanita lain. Sebak.

Saya dah mendirikan rumah tangga hampir empat tahun lalu. Buat masa ini, rumah tangga kami belum dikurniakan anak lagi. Sebelum memilihnya menjadi suami, kami berkenalan tidak lama bahkan suami mengajak berkahwin hanya selepas sebulan berkenalan. Kata suami lagi, dia sudah penat bercinta lama-lama. Kebetulan kami senasib, sama-sama pernah dikecewakan, jadi saya memahaminya. Selepas berkahwin, kami […]

Continue Reading

Ketika sarat mengandung, suami bermesej dengan wanita yang juga seorang isteri. Berbahagialah di atas perderitaan orang lain.

Assalamualaikum pada semua reader. Terima kasih banyak-banyak pada admin andai confession saya ni disiarkan. Saya seorang isteri dan ibu yang bekerja. Meskipun kerja saya nampak macam mudah, itu pandangan sebelah sisi sahaja. Hakikatnya saya letih, lesu. Dah perpuluh kali juga saya terfikir untuk resign meskipun masih takde rezeki ke tempat kerja lain. Balik rumah pula […]

Continue Reading

Sebelum kahwin takda pula dia maki, mencarut. Lepas je kahwin, bahasa kasar, panas baran tu dah jadi biasa.

Saya telah berumah tangga hampir 2 tahun, belum dikurniakan anak (kami berdua merancang kerana saya ingin menghabiskan phd). Dalam pada merancang untuk sampai habis phd itu tersirat satu lagi tujuan saya merancang kerana suami yang panas baran. Jodoh ini pilihan kami sendiri, kami berkenalan semasa di universiti. Sememangnya sebelum kawin saya mengetahui sifat tidak sabarnya […]

Continue Reading

Tersalah pilih suami. Nafkah tak bagi, ada hati nak pasang lagi satu. Beri peluang beratus kali pun tak berubah.

Assalamualaikum semua. Setelah hampir 2 tahun aku simpan perasaan ni sorang diri, hari ni aku nak luah segala yang aku rasa. Selepas sah aku ditalak kan oleh suami yang aku beri peluang berpuluh even beratus kali. My marriage lillahi, memang sangat toxic, tapi aku tak tahu macam mane aku boleh sabar. Lebih tepat bodoh mungkin. […]

Continue Reading

Dia seorang ayah yang baik. Tapi mungkin bukan seorang suami yang baik. Lelaki, tetap lelaki.

Aku dibesarkan oleh dua ibu bapa yang penyayang dan sangat bertanggungjawab. Walaupun tidak kaya tapi keperluan aku dan adik-beradik tidak pernah kurang. Aku anggap ayah seorang ayah yang sangat baik. Ayah selalu kerja keras untuk cari rezeki dan selalu pergi outstation setiap minggu atas urusan kerja. Tapi dia tidak pernah abaikan tanggungjawab dia sebagai ayah […]

Continue Reading

Duit hantaran 15k isteri yang tanggung. Suami hanya bayar mas kahwin tapi mertua tetap layan isteri teruk.

Assalamualaikum semua. Pertama kali nya aku nak share kisah yang lama aku pendam di hati. Nama aku Ira. 28tahun. Degree holder. Baru 1tahun kahwin. Anak seorang. Suami aku 27tahun. SPM sahaja. Kami bercinta selama 5tahun sebelum bertunang dan berkahwin. Lamakan? Sebenarnya kami memang nak cepatkan majlis. Tapi pihak suami terutama ibu mertua tidak suka aku. […]

Continue Reading

Puas isteri goda tapi suami tak layan. Tak tahan diperbodoh, isteri dedah perangai jijik suami sendiri.

Foto sekadar hiasan. Please hide my profile.. tq. Sebenarnya dah lama saya terpanggil untuk tulis di page KRT. Niat saya, semoga apa yang bakal saya ceritakan ini dapat dijadikan tauladan buat orang lain yang sama-sama ‘sekapal’ di luar sana. Sondol menyondol? Huhh.. topik paling popular dalam group ni kan? Mostly cerita yang dibaca dalam KRT […]

Continue Reading