Kini terbongkar, ini rupanya punca utama Fathia Latiff buka hijab

Dah berbulan-bulan berlalu sejak Fathia Latiff buat keputusan untuk membuka hijab. Namun, sampai sekarang dia masih dicemuh, dikritik bertubi-tubi oleh warganet. Tawaran berlakon pun habis menjunam, tiada siapa pun yang mahu mengambilnya. Tapi, bagi Fathia dia selesa dengan imej rambut pendek sekarang dan akan kekal begini. Sekarang baru tahu, punca utama buka hijab adalah demi […]

Continue Reading

Mereka yang mempunyai dagu berlekuk ni dikatakan pakar mengurat.

Tidak perlu segan, ia tarikan yang tidak dimiliki oleh semua orang. Mempunyai dagu berlekuk atau terbelah, dikatakan begitu istimewa berikutan tidak semua orang dilahirkan dengannya. Selain memberikan tarikan untuk rupa paras, lekukan pada dagu menyerlahkan simetri di mana seseorang tampak fotogenik. Ini memberi bonus untuk dilamar menjadi model kerana dek wajah sempurna. Bagi insan biasa, […]

Continue Reading

Date kali pertama sudah dihina dan dimalukan pasangannya kat restoran, numun ayat dari pelayan restoran itu telah merubah hidupnya

Pasalnya wajahnya penuh ditumbuhi jerawat kecil dan tidak kunjung hilang. Setiap kali melihat cermin LiliĀ  selalu merasa dirinya menjijikan .Lili sudah mencuba berbagai cara untuk menghilangkan jerawat tersebut, dari menyapu ubat, sampai minum ubat dari kedai jamu, namun semuanya tidak membuahkan hasil. Doktor mengatakan tumbuhnya jerawat nya ini disebabkan oleh hormon pada tubuhnya yang memang […]

Continue Reading

Ibu suruh jangan manjakan suami, takkanlah nak manjakan suami sendiri pun tak boleh. Tapi lepas 3 tahun kahwin, wanita ini lega ikut cakap ibunya

JANGAN manjakan suami, demikian prinsip yang dipegang oleh seorang wanita dalam menjaga keharmonian rumah tangganya. Menurut Puteri Nurfarahain Kasim Hawari menerusi perkongsian tularnya di Facebook, sikap toleransi merupakan perkara yang penting memandangkan dia dan suami sibuk dengan pekerjaan masing-masing. Malah, wanita berusia 28 tahun itu juga memperkenalkan konsep jadual di awal perkahwinannya sekitar tiga tahun lepas […]

Continue Reading

2 tahun wanita ini sakit. Satu hari, keluarga dia call siap marah dan sejak tu rasa ada benda bergerak dalam perut. Bila doktor check wanita ini tergamam dengar jawapan doktor.

Assalamualaikum semua. Aku nak kongsi satu kisah benar yang berlaku pada diri aku di bulan yang mulia ni, pasal sihir pemisah akibat hubungan yang tak direstui keluarga. Ceritanya macam ni, aku ada berkawan dengan seorang lelaki (dah 2tahun) dan kami dah plan nak kahwin. Dia seorang duda. Tapi family dia tak suka aku sebab diorang […]

Continue Reading

Cara approach wanita, cermin diri. Nak lawa tapi muka macam timun. Macam mana nak kekal, niat pula salah.

Assalamualaikum semua. Pertama sekali terima kasih kepada admin sekiranya sudi menyiarkan posting saya untuk kali ni walaupun posting ni agak mainstream di page ini. Saya harap perkongsian saya bermanfaat kepada lelaki lelaki yang masih sepi diluar sana, tapi insysaAllah dengan mencuba cara saya ini, sebab banyak lelaki lelaki yang baik diluar sana susah nak jumpa […]

Continue Reading

Sering diejek kerana muka banyak jerawat, gadis ini akhirnya popular.

Jerawat yang tumbuh di bahagian muka khususnya sedikit sebanyak membuatkan seseorang itu hilang keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai. Apatah lagi jika jerawat yang tumbuh itu dalam kuantiti yang sangat banyak. Namun berbeza buat wanita dari Sabah ini, dia semakin popular dalam kalangan pengguna laman sosial kerana tidak malu untuk memuatnaik foto wajahnya yang ditumbuhi […]

Continue Reading