Artis Kehidupan Seram

Wanita sempat rakam video kelibat nenek tua misteri dan jerit sesuatu ke anaknya sebelum dia pengsan.

Viral di media sosial video yang dirakam seorang wanita yang mendakwa ternampak kelibat wanita tua bertongkat ketika mereka sekeluarga sedang beriadah di sebatang sungai. Tidak dinyatakan lokasi kejadian, tetapi ada beberapa individu mendakwa kawasan itu kelihatan seperti Sungai Ulu Kenas Kuala Kangsar, Perak atau Sungai Mahang, Nilai, Negeri Sembilan. Berdasarkan video durasi 1 minit 53 saat itu,…

Artis Kehidupan

Tandas 1 kosong, tandas 2 kosong. Jangan tidur atas katil. 5 cerita hantu paling femes masa kecil dulu.

Ingat lagi tak dulu masa kecik-kecik, abang, kakak or sedara mara selalu nak takutkan kita dengan cerita hantu. Padahal, dorang duk pusing-pusing cerita yang sama je kan? Tapi masalahnya, dalam pada dorang cerita yang sama tu, kita ni bukan main takut. Siap paranoid lagi! Pergi toilet paranoid, bila gelap or rumah blackout takut, jalan sorang-sorang seram, eh macam-macam lah dek kerana cerita hantu dorang…

Agama Artis Kecantikkan Kehidupan

Info yang ramai wajib tahu tentang penyakit Ain. Suka tunjuk kecantikan isteri, kesegakkan suami dan kecomelan anak.

Salah satu sebab kenapa kita tak digalakkan untuk menunjuk-nunjuk adalah kerana wujudnya penyakit ‘Ain. Apa itu penyakit ‘Ain? Ramai tak tahu atau tak ambil peduli dengan penyakit ni tapi seriously, ia adalah penyakit yang sangat bahaya sebab boleh memudaratkan seseorang. Apa itu… ‘Ain: Pandangan pada sesuatu dengan perasaan kagum, dicampur dengan rasa hasad, yang menyebabkan terjadi kemudaratan…

Artis Kehidupan Keluarga

Video majlis perkahwinan jadi huru hara angkara diserbu oleh hantu masa tengah buat show.

Biasanya kalau korang dengar cerita pasal hantu, selalunya jumpa kat mana? Mesti ramai antara kita akan cakap kat tanah, hutan, rumah tinggal, tempat sunyi gelap dan sebagainya. Namun baru-baru ni kecoh bila penduduk kampung diserbu hantu kat majlis perkahwinan. Bukan satu tapi 3 spesis hantu yang ‘menyerbu’ majlis tersebut. Video yang dikongsikan pengguna facebook ni sebenarnya merupakan adat…

Artis Kehidupan Keluarga

Kerana harta pusaka nenek sanggup fitnah anak dan menantu sendiri. Adik beradik lain pun percaya sampai sanggup lakukan ini.

Pepatah ada menyatakan ‘syurga itu dibawah telapak kaki ibu’, sebagai seorang anak kita hendaklah menghormati dan mengangkat darjat ibu setinggi-tingginya. Pengorbanan mereka melahir dan membesarkan anak pastinya tidak ternilai dengan wang ringgit. Namun berbeza pula dengan kisah yang dikongsikan individu ini. Menerusi ruangan Direct Message (DM) Ahmad Fedtri Yahya, dia meluahkan rasa tertekan dengan sikap nenek yang suka…

Artis Kehidupan

Akhirnya Zura bekas madu King Coco cerita apa yang terjadi dan kehidupan kini selepas berpisah.

Kita kena sentiasa cekal, kebal dan berdaya tahan emosi untuk menempuh segala kemungkinan, terutama terhadap sesuatu yang berlaku di luar jangkaan dan sasaran. Iaitu sentiasa memberikan respons positif biarpun berhadapan dengan situasi dan peristiwa negatif. Kita mempunyai matlamat lain yang sedang menanti, dan mempunyai jangkaan yang positif tentang apakah yang akan kita tempuhi seterusnya. Sudah…

Kehidupan

Duit kutu tak nak bayar tapi main sampai 2 nama, nekad untuk serbu terus ke rumah dia. Tergamam bila tengok keadaan suaminya balik.

Assalamualaikum dan hai kepada admin. Aku nak share tapi bukan masalah rumah tangga. Aku nak share pasal keinsafan aku ni. Aku ni peniaga online dan mak kutu online. Selama 2 tahun lebih aku jadi mak kutu ni. Ni kes pertama yang betul-betul menginsafkan aku. Kisahnya macamni. Due kutu turn ni aku punya. Dah overdue 5…

Kehidupan

Anak tak sengaja pecahkan pasu, terus kantoi bapa sorok duit simpanan selama 13 tahun tapi ada kejadian kelakar yang terjadi selepas itu.

Satu insiden yang berlaku akhirnya telah merungkai rahsia seorang bapa yang disimpan bertahun lamanya. Rahsia tu melibatkan duit pulak tu! Menurut WORLD OF BUZZ, kejadian tu berlaku dekat Guangxi, China baru-baru ni dan seluruh keluarga menganggap ianya sesuatu yang kelakar. Anak perempuan pasangan tersebut memang dah biasa buat senaman ringan dekat ruang tamu rumah mereka.…

Artis Kehidupan Keluarga

Fizo doakan Mawar temui jodoh terbaik. Akui masih berkawan demi anak.

“Keputusan mahkamah untuk hak penjagaan sementara dah keluar. Alhamdulillah, adalah giliran-gilirannya untuk anak bermalam dengan saya seperti waktu hujung minggu. Sesibuk mana pun, rindu pada anak ini lain macam sikit. Jadi bila dah jadi macam ini saya lebih hargai masa dengan anak saya. Saya dan Mawar masih berkawan lagi pun rumah kami dekat sahaja. “Jadi…