Artis Kehidupan Keluarga

Video majlis perkahwinan jadi huru hara angkara diserbu oleh hantu masa tengah buat show.

Biasanya kalau korang dengar cerita pasal hantu, selalunya jumpa kat mana? Mesti ramai antara kita akan cakap kat tanah, hutan, rumah tinggal, tempat sunyi gelap dan sebagainya. Namun baru-baru ni kecoh bila penduduk kampung diserbu hantu kat majlis perkahwinan. Bukan satu tapi 3 spesis hantu yang ‘menyerbu’ majlis tersebut. Video yang dikongsikan pengguna facebook ni sebenarnya merupakan adat…

Artis Kehidupan Keluarga

Kerana harta pusaka nenek sanggup fitnah anak dan menantu sendiri. Adik beradik lain pun percaya sampai sanggup lakukan ini.

Pepatah ada menyatakan ‘syurga itu dibawah telapak kaki ibu’, sebagai seorang anak kita hendaklah menghormati dan mengangkat darjat ibu setinggi-tingginya. Pengorbanan mereka melahir dan membesarkan anak pastinya tidak ternilai dengan wang ringgit. Namun berbeza pula dengan kisah yang dikongsikan individu ini. Menerusi ruangan Direct Message (DM) Ahmad Fedtri Yahya, dia meluahkan rasa tertekan dengan sikap nenek yang suka…

Keluarga

Suami, tolong dengar luahan hati seorang isteri ini. Tolong jangan manjakan sangat suami kerana ini sebabnya.

Saya kagum sungguh melihat wanita yang masih mampu merajakan semua kaum lelaki di dalam rumah. Makan dihidangkan, air basuh tangan dihulurkan, nasi dicedokkan, air minum dituangkan. Fuhh, pendek kata semuanya disediakan di depan mata, cuma makan sahaja yang tidak disuapkan. Selepas makan, pinggan sekadar ditinggalkan atas meja. Bangunlah masing-masing berlalu pergi dengan meja berselerak. Termangulah…

Keluarga

Gadis ini luah perasaan dah 10 tahun terpaksa pendam rasa setiap hari sejak ada abang ipar dan kakak sendiri di rumah.

Aku tertarik nak kongsi kisah aku, adik yang ke 9 daripada 10 orang beradik. Memang dari kecil aku tak pernah duduk jauh dari mak abah selama 20 tahun hidup. Masuk asrama ke kolej memang tak. Pernah jugak hampir nak terima tawaran ipta, tapi faktor kesihatan aku mak tak izinkan aku sambung belajar. So, rumah ni…

Keluarga

Wanita luah rasa kecewa bila disisih oleh keluarga seperti anak tiri. Akhirnya dia pilih untuk keluar dari rumahnya.

Assalamualaikum. Aku taktau apa tujuan aku disini. Mungkin untuk satu dua pendapat, mungkin untuk bantuan. Atau sekadar memohon doa. Entah lah, aku serahkan pada pembaca untuk menilai. Aku Nur, gadis yang masih mentah di kancah derita. Berusia awal 20an, aku diajar, atau lebih tepat dipaksa, untuk hidup atas dua kaki sendiri. Sedang 3 lagi abang…

Keluarga

Disebabkan kecil hati dengan sikap anak, ibu tua nekad lari dari rumah.

“MAKCIK lari dia tak tahu ni,” demikian kata seorang warga emas yang mendakwa diabaikan oleh anaknya menerusi satu video tular di laman sosial. Wanita berkenaan, Che Yah Dollah @ Awang Lah ditemui oleh seorang individu yang dikenali sebagai Farra Deeba sewaktu dia menaiki bas ke Terengganu, pada Isnin. “Hye guys, help tolong spread kan makcik ni. Ada makcik ni…

Artis Kehidupan Keluarga

Fizo doakan Mawar temui jodoh terbaik. Akui masih berkawan demi anak.

“Keputusan mahkamah untuk hak penjagaan sementara dah keluar. Alhamdulillah, adalah giliran-gilirannya untuk anak bermalam dengan saya seperti waktu hujung minggu. Sesibuk mana pun, rindu pada anak ini lain macam sikit. Jadi bila dah jadi macam ini saya lebih hargai masa dengan anak saya. Saya dan Mawar masih berkawan lagi pun rumah kami dekat sahaja. “Jadi…

Kehidupan Keluarga

Kisah pakcik tegur anaknya sampai menangis. Kalau balik nak sakitkan hati mak, tak payah bazirkan minyak kereta korang datang sini.

Jika masih punya kedua ibu bapa sehingga sekarang, ia satu anugerah buat kita untuk lebih berbakti kepada mereka. Jasa mereka dari dulu tidak mampu dibalas oleh kita. Bagi ibu bapa, bukan wang ringgit menjadi dambaan kepada anak-anak, tetapi kasih sayang dan perhatian yang diperlukan sepanjang meniti usia tua mereka. Zaman semakin berubah, anak-anak semakin hari…

Kehidupan Keluarga

Ibu terkejut tengok history youtube, anak 3 tahun tonton video super hero tak senonoh dan ketagih. Ibu bapa tolong jangan lalai.

Masih ramai ibu bapa yang belum tahu dan sedar akan kehadiran malapetaka yang amat dahsyat di dalam gadget anak-anak yang diberi pada mereka seawal usia 3 tahun. Iya, video-video ini menjadi lambakan di dalam aplikasi YouTube kini, tidak percaya? Tuan dan Puan boleh saksikan berlambak video seperti ini dalam list yang melibatkan carian (search) atau cadangan(suggest)…