Ada tanda lahir di muka, namun cara ibu bapa ini sambut hari jadi anak mereka buat warganet terharu.

Sempena mencecah usia empat bulan, ibu bapa kepada seorang bayi perempuan yang memiliki tanda lahir berwarna hitam di wajah telah mengadakan majlis istimewa untuk anaknya. Carol Fenner dan suaminya, Thiago Tavares mengadakan majlis itu dengan memuat naik beberapa gambar di laman Instagram rasmi anaknya, Luna Tavares Fenner. Bayi berasal dari Brazil itu mempunyai tanda lahir […]

Continue Reading

Sudah dekat 10 tahun wanita ini terpaksa pakai tudung labuh masa dalam rumah hampir setiap hari sejak kelakuan abang ipar dan kakak sendiri.

Umum tahu yang pelbagai cerita atau keluhan masyarakat seringkali di kongsikan di IIUM Confessions. Ada satu cerita ini menarik ramai pembaca. Jom dengarkan cerita wanita ini. Assalamualaikum.. aku terbaca post tentang duduk serumah dengan mak ayah selepas kahwin. Aku tertarik nak kongsi kisah aku, adik yang ke 9 daripada 10 orang beradik. Memang dari kecil […]

Continue Reading

Anak kerap minta telefon, bapa dedah reaksi anaknya sehari selepas kejadian mata hitam.

AKSES yang mudah kepada teknologi menjadi cabaran buat ibu bapa masa kini dalam mendidik anak-anak. Malah, perubahan zaman turut memaksa mereka untuk menjadi lebih kreatif dalam membentuk generasi baharu. Satu situasi yang biasa dilalui ibu bapa yang mana anak-anak dari usia kecil sudah didedahkan dengan gajet hinggakan mereka buntu bagaimana untuk menghentikan tabiat itu. Tular […]

Continue Reading

Abang tak sihat tapi tak nak menyusahkan sesiapa. Tak tertahan air mata bercucuran lepas membaca mesejnya.

Foto sekadar hiasan. Media sosial boleh jadi benda yang baik jika digunakan dengan betul. Namun, boleh membawa padah jika digunakan dengan salah. Lebih perit lagi, salah itu akan terus berada di dunia internet kerana sekali maklumat itu berada di alam maya, ia akan kekal selama-lamanya. Sesetengah orang menjadikan media sosial sebagai laman untuk meluahkan perasaan […]

Continue Reading

Mak sakit lama, hanya tinggal kulit dan tulang sahaja. Ayah pula kahwin lain senyap senyap. Ingat mak bersedih, tapi dia makin ceria lepas tu.

Gambar hanyalah illustrasi. Assalamualaikum. Aku perempuan dalam usia pertengahan 20-an dan single. Baru je habis belajar dan insyaAllah akan bekerja tak lama lagi. Maaf post ni agak panjang. Keluarga aku dulunya bahagia sehinggalah mak aku jatuh sakit masa aku umur 11 tahun dan berhenti bekerja. Gaji mak aku lebih besar dari ayah aku maka bila […]

Continue Reading

Ditegur ayah siapa yayang, kena bahan dengan family sebab tersalah hantar mesej dalam whatsapp group.

Pernah tak korang tersalah hantar mesej? Macam contohnya nak hantar dekat kawan tapi terhantar dekat lecturer ke, atau send dekat kawan yang lain ke. Macam gadis yang kongsikan dekat Twitter baru-baru ni bila dia tersalah send tapi apa yang kelakarnya, dia terhantar mesej dekat Whatsapp group family! Melalui perkongsian gadis bernama Ain ni, semalam dia […]

Continue Reading

Setelah beri makanan kepadanya, isteri terus menangis. Rupanya pengemis itu bekas suaminya.

Pada suatu hari, ketika sepasang suami isteri duduk makan diruang tamu, datang seorang pengemis berpakaian lusuh meminta belas kasihan mereka. ” Tolonglah encik, saya lapar, sejak semalam tidak menjamah sesuap nasi.” Dengan muka bengis, si suami sambil menjeling isteri yang cantik terus menghalau si pengemis itu. Dalam hatinya berkata “Aku membina perniagaan hingga berjaya bukan […]

Continue Reading

Kisah bekas jururawat dilepaskan suami hanya disebabkan gemuk. Selepas jadi cantik, baru suami terhegeh hegeh nak rujuk.

During hearing case (anak dia). Saya kagum sangat, usia dah hampir separuh abad tetapi body macam anak dara, bergaya, kulit mulis tegang. Setiap kali hadir ke tempat perbincangan, bekas suami pun tak pernah tak datang. Awalnya, saya tidak pernah menyangka yang mereka sudah berpisah sebab bekas suami nampak sangat ambil berat mengenainya. Saya perasan kakak […]

Continue Reading

Ayah meludah muka wanita ini lepas ayah baca mesej wanita ini bagi dekat maknya. Maknya berkelakuan pelik selepas dipaksa.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum korang. Aku share cerita ni untuk mintak pendapat korang semua apa yang aku perlu buat. Sebab sekarang aku buntu. Aku tak nampak jalan keluar. Aku taktau apa aku perlu buat. Bagi sesiapa yang lebih arif tentang masalah aku ni, aku alu alu kan komen dari anda semua. Aku terima segala nasihat […]

Continue Reading