Satu malam suami terbangun jam 2 pagi, terkejut suami bila terdengar bunyi suara tangisan, tengok atas katil ada anak anak je isteri tak ada. Suami cari bunyi tangisan tu.

Salam KRT. Mohon hidekan profile ni sebab aku guna fb isteri. Macam ni, aku mempunyai masalah keluarga yang aku rasa buntu nak buat apa. Aku berumur 27 tahun dan aku kawin dengan seorang gadis 2 tahun muda dari aku. Perkahwinan aku dan dia tiada masalah sebelum ni cuma isteri aku suka memaksa aku solat. Ye, […]

Continue Reading

Empat tahun cuba hamilkan isteri tapi gagal, rupanya suami tersilap pintu.

Gambar sekadar hiasan. Kebingungan pasangan suami isteri ini yang sudah berusaha selama empat tahun untuk mendapatkan cahaya mata akhirnya terjawab apabila doktor menjelaskan si suami tersilap ‘pintu’ selama tempoh itu. Pasangan suami isteri masing-masing berusia 26 tahun dan 25 tahun dari Bijie, China itu mengambil keputusan untuk bertemu dengan doktor pada awal tahun ini untuk […]

Continue Reading

Wanita ini dihina, mak dan kak ipar sepakat. Kad bank diambil nak tengok baki dalam bank, habis semua duit suami mereka ambil.

Assalammualaikum semua, moga cerita kehidupan aku ni dpt dijadikan pedoman buat keluarga luar di sana. Saya nak share pengalaman saya semenjak status saya jadi isteri orang & ibu kepada 3orang anak ( 1perempuan 2lelaki ) usia perkahwinan saya & suami sudah pun 10tahun . Saya berkahwin di usia yang muda . saya & suami sentiasa […]

Continue Reading

Wanita ini syak suaminya ada perempuan lain, kemudian dia telah sediakan hadiah hari jadi yang paling special buat suaminya.

Sekiranya anda benar-benar mahu memahami apa kata ‘apa yang sedang berlaku di sekeliling’ – maka anda mesti membaca cerita ini. Kisah ini pernah viral satu ketika dulu dan plot itu sendiri bukanlah yang paling ceria tetapi, mari kita hadapi itu, ianya sangat menghiburkan. Cerita tentang seorang isteri yang mengesyaki si suaminya mempunyai skandal di luar […]

Continue Reading

3 lamaran wanita ini tolak mentah mentah. Wanita ini kaya, ada syarikat dan rumah tapi bakal suami pula naif sangat. Wanita ini malu.

Sy nk share something positif. Moga bermanfaat. Sy nk share sikit cerita mcm mana sy brtemu dgn suami sy. Sekarang ramai yg dh tak percaya dgn cinta lepas nikah, tambahan pula kalau ianya pilihan mak ayah. Takut tak sesuai dan tersalah pilih sedangkan islam dh bg panduan memilih pasangan hidup. Dulu masa zmn anak dara […]

Continue Reading

Suami nak tidur asing asing setiap malam, akhirnya terungkai kenapa setiap petang lepas balik office nak bersama dengan isteri.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Semoga hati ini kuat untuk menceritakan kisah pahit yang pernah terjadi dalam hidup saya. Kisah ini berlaku selepas saya berkahwin dengan lelaki yang saya cintai. Kini saya sedang cuba membina hidup baru bersama anak. Kisahnya begini. Saya merupakan seorang isteri dan seorang surirumah kerana suami tidak membenarkan saya bekerja walaupun saya […]

Continue Reading

Patut lah dah tak ada rasa walaupun digoda. Puas dipendam, wanita ini dedah perkara jijik laki sendiri.

Foto sekadar hiasan. Please hide my profile.. tq. Sebenarnya dah lama saya terpanggil utk tulis di page KRT. Niat saya, semoga apa yang bakal saya ceritakan ini dapat dijadikan tauladan buat orang lain yang sama-sama ‘sekapal’ di luar sana. Sondol menyondol? Huhh.. topik paling popular dalam group ni kan? Mostly cerita yang dibaca dalam KRT […]

Continue Reading

Luahan seorang isteri ini yang telah dikhianati perkahwinannya kerana tidak lagi bahagia.

Berpisah adalah sesuatu yang di takuti oleh sesetengah orang dan juga sesuatu yang di nantikan bagi sesetengah di kalangan kita tidak kira lelaki mahupun perempuan. Secara logiknya sudah pasti semua mengharap bahagia dan ceria dalam rumahtangga. Mana ada rumahtangga yang tidak ada ujian. Itu biasa. Pepatah “ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di […]

Continue Reading

Suami punyalah kedekut, semua barang dia nak beli kat kedai Rm2. Yang isteri paling tak tahan tu sampai kicap pun dia suruh isteri beli kat situ.

Assalamualaikum Admin… Admin hide diri sy ye. Sy dan suami akhir 20an. Baru je berkahwin sebulan. Suami kerja guru dan sy pembantu akaun. Suami baik, seorg yg taat pd agama dan ibu bapa. cukup 5 wktu dan sgt menjaga solat. Masalah sy, sy dah mula rasa mcm tak bahagia. ( Bukan perasan ya. Alhamdulillah bersyukur […]

Continue Reading