kreatif

Pada bakal pengantin, dah boleh try buat Hidden Hantaran yang tengah trending ini.

Kalau nak melangsungkan pernikahan, memang banyak perkara yang perlu dituruti mengikut proses susunan perkahwinan — especially bagi orang Melayu. Bermula dari merisik sampailah ke majlis kenduri, semuanya mengikut adat resam dan tuntutan agama. Antara yang paling best sewaktu melakukan persiapan untuk proses itu nanti, adalah menyiapkan dulang hantaran. Waktu-waktu macam ni lah kita boleh tengok mak sedara saling ‘bertengkar’…