Video tular tanggapan pertama netizen tertipu ingatkan adik kecil ini sedang mengaji rupa rupanya dia menyanyi buat netizen terhibur.

Siapa yang masih ingat lagi kartun animasi ‘Si Nopal’ yang menjadi trending di media sosial dan viral di Malaysia? Lagi-lagi watak ‘cute girl’ yang selalu bikin netizen gelak tak kering gusi. Pasti ramai yang tergiang-giang suara ‘cute girl’ semasa menyanyi lagu ‘ayuh ke sekolah’. Menerusi Twitter Ammar memuat naik satu video menunjukkan seorang budak perempuan […]

Continue Reading

Video seorang ayah hantar anaknya yang lambat ke sekolah menaiki helikopter.

Wah! Luar biasa betul pengangkutan budak ni pergi sekolah ya.Kalau dah lambat pergi sekolah tertinggal bas dan sebagainya, alamantnya goodbye lah kan?Tapi seorang budak lelaki berusia telah dirakam berlari ke sekolah selepas turun daripada helikopter yang mendarat di pagar sekolahnya gara-gara dia lambat ke sekolah. Robinson R22 Beta mendarat di luar sekolah di daerah Lipky […]

Continue Reading

Resepi Air Katira versi ekspres dan jimat tapi serius sedap untuk dijadikan hidangan berbuka.

Memang susah nak cari air katira kalau bukan di bulan Ramadhan. Itu pun, tak ramai peniaga yang menjual minuman istimewa ini kerana bahannya agak sukar untuk dicari.Minuman ini popular terutamanya di negeri Johor. Ada yang mengatakan ia berasal dari negara Pakistan, India Selatan, dan ada juga beranggapan ianya datang dari Singapura. Khasiatnya dipercayai dapat memulihkan tenaga kerana dalam […]

Continue Reading

Zizan pelakon filem Abang Long Fadil ini kongsi foto kura kura pakai baju jenama Gucci.

Siapa yang tak terhibur dengan telatah Zizan Razak. Ada sahaja aksi yang ditunjuknya sama ada ketika mengacara mahupun dalam laman media sosial.Terbaharu, pelakon filem Abang Long Fadil ini berkongsi foto kura-kura yang pernah diselamatkannya sebelum ini. Apa yang melucukan, kura-kura tersebut memakai ‘baju’ jenama Gucci di bahagian cengkerang.Menerusi perkongsian Zizan di Instagram miliknya, pelakon berasal […]

Continue Reading

Bulu hidung melentik keluar jadi pilihan trend unik zaman sekarang,untuk mempercantikkan penampilan kaum wanita.

Trend dunia kecantikan memang tidak boleh dijangka ,berbagai macam trend saling berganti menjadi fenomena di kalangan para wanita . Seperti halnya trend Hair extension atau sambung rambut yang sering dipilih para wanita untuk mendapatkan rambut panjang secara instant tanpa harus menunggu bertahun tahun . Selain sambung rambut baru – baru ini ternyata ada trend unik baru […]

Continue Reading

Ustaz Kazim Elias kongsi tentang hobinya yang suka main kereta mainan sambil meniarap sebelum pergi kerja.

Kepesatan teknologi masa kini membuatkan rata-rata masyarakat lebih tertumpu dengan barangan elektronik mahupun gajet sebagai hobi seiring peredaran zaman.Namun begitu, masih ada lagi segelintir daripada kita yang masih setia dengan hobi mengumpul barang seperti koleksi stem, barangan antik dan koleksi edisi terhad permainan.  Walaupun hobi mengumpul ini melibatkan kos yang agak tinggi tapi kepuasan yang […]

Continue Reading

Pak Nil luah rasa sedih,baju melayu untuk sambut lebaran kena kutuk dengan netizen akibat selari warna satu set dengan sampin.

Pengacara popular tanah air, Datuk Aznil Hj Nawawi atau lebih mesra disapa dengan nama Pak Nil telah meluahkan rasa kesal apabila ada pihak yang mempersendakan koleksi baju Melayu keluarannya.Tahun ini, Pak Nil telah mengeluarkan koleksi baju Melayu yang dihasilkannya bersama pereka fesyen Razman Razmi. Menerusi satu entri di Instagram miliknya, Pak Nil telah menjelaskan koleksi […]

Continue Reading

Viral butang baju raya Thanos Infinity Stone jadi jenaka,silap petik jari boleh hilang duit raya.

Ketika ini, demam filem paling padu iaitu ‘Avengers Endgame’ masih belum reda. Kalau yang dah tengok, mesti korang akan ingat kehadiran watak antagonis filem ini iaitu Thanos.Thanos telah berjuang untuk mengumpulkan kesemua ‘infinity stones’ dalam kedua-dua siri Avengers Infinity War dan juga Endgame dan ianya masih lagi terbawa-bawa sehingga hari ini. Dek kerana masih lagi […]

Continue Reading

Style Hijab yang sesuai untuk wanita yang berkaca mata mesti berani mempergayakannya untuk tampil lebih yakin.

Sememangnya, bagi wanita yang berkaca mata terkadang susah untuk mereka menggayakan tudung mahupun shawl.  Ada yang mudah kerana memiliki bentuk muka yang sesuai dengan berkaca mata.  Tetapi bagi mereka yang tidak sesuai pula bagaimana?    lainlah jika seorang wanita itu tidak memakai shawl atau tudung untuk berkaca mata.  Haa, itu pula mudah sahaja tau.  Oleh […]

Continue Reading

Ramai yang tertipu dengan gambar yang sedang tular di social media ini,sedangkan tidak ada kaitan dengan otak dominan manusia.

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai pengecaman warna pada kasut dan baju yang dikatakan mempengaruhi otak kanan atau kiri manusia. Namun, warna baju atau kasut ini tiada kaitan dengan otak kiri atau kanan, jadi berhentilah mempelopori dakyah pop-psikologi/pseudopsikologi ini di media sosial. Bagi anda yang lihat warna tertentu namun ianya tidak selari dengan ‘dakwaan’ […]

Continue Reading