Lelaki ini terkejut saat dia terjumpa handbag hitam penuh dengan barang bernilai di tepi dinding sebelah kereta Panamera.

Ganjaran berbuat baik dibulan puasa.Mlm tdi pegi tesco ,masa nk balik nampak la dari jauh 2 orang suami isteri tengah masukkan barang yang dibeli dalam kereta idaman aq.. Panamera beb..Tapi dorang macam tergesa-gesa.. Mungkin nak cepat kot2 ada kes kecemasan.. Aku jalan macam biasa ja pergi dekat kereta.. Kebetulan parking bertentangan dgn kereta diorang.. Elok […]

Continue Reading

Video tular aksi seorang budak lelaki berenang dengan losyen di depan tv sehingga maknya bingung mahu memberi reaksi apa.

‘Ya Allah Dik, boleh batal puasa mak macam ni!’ – Rakaman aksi budak seronok berenang dengan losyen milik mak.. Kanak-kanak memang terkenal dengan daya pemikiran kreatif. Lebih-lebih lagi jika mereka mula panjang akal & mula mahu bereksperimen dengan barang sekeliling mereka. Ada sahaja ragam dan idea sibijak ini. Pasti kita pernah dengar, jika kanak-kanak diam tanpa […]

Continue Reading

Video tular tanggapan pertama netizen tertipu ingatkan adik kecil ini sedang mengaji rupa rupanya dia menyanyi buat netizen terhibur.

Siapa yang masih ingat lagi kartun animasi ‘Si Nopal’ yang menjadi trending di media sosial dan viral di Malaysia? Lagi-lagi watak ‘cute girl’ yang selalu bikin netizen gelak tak kering gusi. Pasti ramai yang tergiang-giang suara ‘cute girl’ semasa menyanyi lagu ‘ayuh ke sekolah’. Menerusi Twitter Ammar memuat naik satu video menunjukkan seorang budak perempuan […]

Continue Reading

Kisah 3 beradik selepas solat terawih meneruskan misi bermain mercun katak terhenti saat lihat dua susuk tubuh berkelubung kain putih berdiri,memandang dan menghampiri mereka.

Foto sekadar hiasan.“Long….bulan posa ni ada hantu tak?”“Maaaana ada hantu. Setan kan kena lokap?! “ Jawab Kak Ti yang sedang membonceng basikal abang Ngah di belakang. Aku pula membonceng RXS abang Long.“Sapa kata tadaaakk?? Yang kena gari tu setan. Jin ada jugak.” Jawab abang Long sambil menekan pedal basikal membelah lorong kampung yang gelap. Hari […]

Continue Reading

Zizan pelakon filem Abang Long Fadil ini kongsi foto kura kura pakai baju jenama Gucci.

Siapa yang tak terhibur dengan telatah Zizan Razak. Ada sahaja aksi yang ditunjuknya sama ada ketika mengacara mahupun dalam laman media sosial.Terbaharu, pelakon filem Abang Long Fadil ini berkongsi foto kura-kura yang pernah diselamatkannya sebelum ini. Apa yang melucukan, kura-kura tersebut memakai ‘baju’ jenama Gucci di bahagian cengkerang.Menerusi perkongsian Zizan di Instagram miliknya, pelakon berasal […]

Continue Reading

Bulu hidung melentik keluar jadi pilihan trend unik zaman sekarang,untuk mempercantikkan penampilan kaum wanita.

Trend dunia kecantikan memang tidak boleh dijangka ,berbagai macam trend saling berganti menjadi fenomena di kalangan para wanita . Seperti halnya trend Hair extension atau sambung rambut yang sering dipilih para wanita untuk mendapatkan rambut panjang secara instant tanpa harus menunggu bertahun tahun . Selain sambung rambut baru – baru ini ternyata ada trend unik baru […]

Continue Reading

Video Noorkhiriah jadi pembaca berita sudah puas dia kepit sehingga terkeluar perkataan bye di akhir rancangan.

Pelakon Noorkhiriah mengakui bersyukur apabila diberikan peluang untuk mencuba nasib sebagai pembaca berita.Menerusi entri di Instagram (IG), Noorkhiriah berkongsi sepotong video semasa menjalankan tugas sebagai pembaca berita dalam slot Komuniti AWANI.Noorkhiriah mengucapkan terima kasih kepada pihak Astro Awani kerana mengundangnya untuk menyampaikan berita untuk saluran kegemaran ramai itu.”Korang jangan gelak tengok kakak baca berita #komunitiawani […]

Continue Reading

Ustaz Kazim Elias kongsi tentang hobinya yang suka main kereta mainan sambil meniarap sebelum pergi kerja.

Kepesatan teknologi masa kini membuatkan rata-rata masyarakat lebih tertumpu dengan barangan elektronik mahupun gajet sebagai hobi seiring peredaran zaman.Namun begitu, masih ada lagi segelintir daripada kita yang masih setia dengan hobi mengumpul barang seperti koleksi stem, barangan antik dan koleksi edisi terhad permainan.  Walaupun hobi mengumpul ini melibatkan kos yang agak tinggi tapi kepuasan yang […]

Continue Reading

Video viral sotong kurita membalas dendam dengan menyedut muka vlogger ini disebabkan tidak rela dimakan hidup hidup.

Orang dari negara China ni memang suka buat benda pelik-pelik eh? Baru-baru ni, seorang vlogger yang melakukan live streaming hampir-hampir kena sedut dek sotong kerana cuba memakan haiwan tu hidup-hidup!Lebih mengerrikan gadis di dalam video tu nampak menj3rit-jerit kesakitan ketika bertarung dengan sotong yang bertangan 8 tu, lepas sotong tersebut menyedut kulit wajahnya demi untuk […]

Continue Reading

Viral butang baju raya Thanos Infinity Stone jadi jenaka,silap petik jari boleh hilang duit raya.

Ketika ini, demam filem paling padu iaitu ‘Avengers Endgame’ masih belum reda. Kalau yang dah tengok, mesti korang akan ingat kehadiran watak antagonis filem ini iaitu Thanos.Thanos telah berjuang untuk mengumpulkan kesemua ‘infinity stones’ dalam kedua-dua siri Avengers Infinity War dan juga Endgame dan ianya masih lagi terbawa-bawa sehingga hari ini. Dek kerana masih lagi […]

Continue Reading