Ditegur ayah siapa yayang, kena bahan dengan family sebab tersalah hantar mesej dalam whatsapp group.

Pernah tak korang tersalah hantar mesej? Macam contohnya nak hantar dekat kawan tapi terhantar dekat lecturer ke, atau send dekat kawan yang lain ke. Macam gadis yang kongsikan dekat Twitter baru-baru ni bila dia tersalah send tapi apa yang kelakarnya, dia terhantar mesej dekat Whatsapp group family! Melalui perkongsian gadis bernama Ain ni, semalam dia […]

Continue Reading

Selama 4 tahun suami gagal hamilkan isteri akhirnya diketahui sebab setelah jumpa doktor pakar

Kebingungan pasangan suami isteri ini yang sudah berusaha selama empat tahun untuk mendapatkan cahaya mata akhirnya terjawab apabila doktor menjelaskan si suami tersilap ‘pintu’ selama tempoh itu. Pasangan suami isteri masing-masing berusia 26 tahun dan 25 tahun dari Bijie, China itu mengambil keputusan untuk bertemu dengan doktor pada awal tahun ini untuk menjalani pemeriksaan jika […]

Continue Reading

3 beradik sedang seronok bermain mercun dengan tak sengaja terlihat susuk tubuh berselubung kain putih dan berdiri memandang mereka.

“Long….bulan posa ni ada hantu tak?” “Maaaana ada hantu. Setan kan kena lokap?! “ Jawab Kak Ti yang sedang membonceng basikal abang Ngah di belakang. Aku pula membonceng RXS abang Long. “Sapa kata tadaaakk?? Yang kena gari tu setan. Jin ada jugak.” Jawab abang Long sambil menekan pedal basikal membelah lorong kampung yang gelap. Hari […]

Continue Reading

Lelaki ini terkejut saat dia terjumpa handbag hitam penuh dengan barang bernilai di tepi dinding sebelah kereta Panamera.

Ganjaran berbuat baik dibulan puasa.Mlm tdi pegi tesco ,masa nk balik nampak la dari jauh 2 orang suami isteri tengah masukkan barang yang dibeli dalam kereta idaman aq.. Panamera beb..Tapi dorang macam tergesa-gesa.. Mungkin nak cepat kot2 ada kes kecemasan.. Aku jalan macam biasa ja pergi dekat kereta.. Kebetulan parking bertentangan dgn kereta diorang.. Elok […]

Continue Reading

Video tular aksi seorang budak lelaki berenang dengan losyen di depan tv sehingga maknya bingung mahu memberi reaksi apa.

‘Ya Allah Dik, boleh batal puasa mak macam ni!’ – Rakaman aksi budak seronok berenang dengan losyen milik mak.. Kanak-kanak memang terkenal dengan daya pemikiran kreatif. Lebih-lebih lagi jika mereka mula panjang akal & mula mahu bereksperimen dengan barang sekeliling mereka. Ada sahaja ragam dan idea sibijak ini. Pasti kita pernah dengar, jika kanak-kanak diam tanpa […]

Continue Reading

Video tular tanggapan pertama netizen tertipu ingatkan adik kecil ini sedang mengaji rupa rupanya dia menyanyi buat netizen terhibur.

Siapa yang masih ingat lagi kartun animasi ‘Si Nopal’ yang menjadi trending di media sosial dan viral di Malaysia? Lagi-lagi watak ‘cute girl’ yang selalu bikin netizen gelak tak kering gusi. Pasti ramai yang tergiang-giang suara ‘cute girl’ semasa menyanyi lagu ‘ayuh ke sekolah’. Menerusi Twitter Ammar memuat naik satu video menunjukkan seorang budak perempuan […]

Continue Reading

Kisah 3 beradik selepas solat terawih meneruskan misi bermain mercun katak terhenti saat lihat dua susuk tubuh berkelubung kain putih berdiri,memandang dan menghampiri mereka.

Foto sekadar hiasan.“Long….bulan posa ni ada hantu tak?”“Maaaana ada hantu. Setan kan kena lokap?! “ Jawab Kak Ti yang sedang membonceng basikal abang Ngah di belakang. Aku pula membonceng RXS abang Long.“Sapa kata tadaaakk?? Yang kena gari tu setan. Jin ada jugak.” Jawab abang Long sambil menekan pedal basikal membelah lorong kampung yang gelap. Hari […]

Continue Reading