Disebabkan salah seorang terjumpa loket dalam hutan dan nak simpan bawak balik, habis semua kena kacau malam tu.

Hi kepada semua peminat Fiksyen Shasa. Namaku Zia (bukan nama sebenar). Aku ingin menceritakan pengalaman seram atau tidak seram kot bagi semua peminat fiksyen shasha ni. Tapi kisah ni betul-betul kisah yang aku alami. Kisah ini berlaku pada tahun lepas apabila aku cuti sem. So, aku bercadang nak ajak member aku lepak lah, biasa tengah […]

Continue Reading

Pelik penumpang depan rakam masa tengah bersembang dengan pakcik dalam tren. Pastu dia panggil nak tunjukkan video tu, terus terketar ketar.

Tular di Twitter baru baru ini, seorang pemuda berkongsi pengalaman seramnya semasa menaiki tren terakhir untuk pulang. Ikuti perkongsiannya di bawah. THREAD ngeri yang saya nak kongsikan ini berjudul ‘The Last Train To Home’. Kisah benar ini berlaku sewaktu saya dalam perjalanan pulang dari Dang Wangi ke Taman Melati. Sewaktu aku berumur 19 tahun, aku […]

Continue Reading

Penangan cari rumah sewa online, ingatkan rumah kosong, tapi kotor dan siap ada pakej dua lagi benda tu.

Kami berkahwin tahun lepas, 26 Februari nikah and next day tu majlis sanding sebelah perempuan which is side aku la. After settle majlis sebelah perempuan, memang aku dengan husband terus balik Melaka sebab next week tu majlis sebelah lelaki. Banyak yang perlu diuruskan lagi. So, kiranya lepas dah jadi suami isteri tu kami tak balik […]

Continue Reading

Rambut sama hitam, tapi dalam hati siapa yang tahu. Ayah terkena buatan rakan sekerja sampai taknak pergi kerja sebab asyik nampak lembaga depan pintu pejabat.

Hai assalamualaikum. Nama aku Nana, 25 tahun, suri rumah selepas berkahwin. Cerita ni mungkin sekadar pengalaman lama aku semasa abah kena buatan orang. Meh la aku cerita sikit sifat atau perangai abah aku ni. Abah seorang yang peramah, mudah bergaul dan rajin ya. Semasa kerja abah selalu dapat anugerah pekerja cemerlang atas prestasinya bekerja di […]

Continue Reading

Anis masih leka memberus dan macam tak kisah pun masa nak tinggalkan dia. Selalunya kalau acah acah nak pergi ni mesti dia dah menjerit suruh tunggu.

Assalammualaikum warga FS, thanks admin sebab approved cerita ni. Last entry dapat feedback yang pelbagai. Terima kasih sebab bagi peluang kat penulis baru macam MakLang. Kisah kali ini diceritakan oleh kakak kepada MakLang yang pernah belajar kat salah satu UiTM Semenanjung. MakLang olah sikit untuk sedapkan cerita. Kalau still tak sampai tahap seram yang korang […]

Continue Reading

Gadis ini bergelar ibu termuda kerana telah melahirkan anak pada usia 5 tahun

Idealnya wanita baru akan menjadi seorang ibu pada usia 20-an. Walaupun mungkin dalam beberapa kes sudah ada ibu-ibu dalam zaman remaja mereka. Tetapi mungkin ia tidak pernah menyeberang pemikiran sedikitpun dalam fikiran kita jika ternyata di dunia ini ada seorang kanak-kanak perempuan yang baru berusia lima tahun, sudah hamil dan melahirkan. Apa? Ya, nampaknya tidak […]

Continue Reading

Pelajar ini menceritakan pengalaman camping sekolahnya, abang fasi bagitahu sebenarnya ada banyak je masa malam night walk tu.

Assalamualaikum, terima kasih kepada admin. Kami dari sebuah sekolah di daerah Johor Bahru buat perkhemahan di Melaka. Biasalah ada yang suka nak pergi, ada yang tak, ada yang dah survey tempat tu. Kiranya perkhemahan ni untuk kami hilangkan tekanan selepas exam. Kawan-kawan dah sibuk bercerita pasal pengalaman night walk. Semestinya ada yang ketakutan. Tapi sedaya […]

Continue Reading

Tengah syok bercerita tiba tiba ada bunyi pelik. Bunyi pintu locker kena hempas. Kali kedua pula, siap ada suara orang menjerit.

Masa zaman sekolah dulu memang biasa dengar ada kes budak yang kena rasuk tapi belum pernah lagi terjadi depan mata sendiri. Paling-paling terdengar suara jeritan dia orang jelah. Aku tak pasti kejadian ni jadi masa sem berapa, aku rasa sem 3 kot. Masih di bangunan yang aku pernah ceritakan dulu dalam “Bangunan 10 Tingkat”. Kejadian […]

Continue Reading

Malam ada, siangnya hilang. Jangan berhenti jika nampak warung ini, takut terkena gerai yang tak wujud.

JIKA anda orang luar dan melalui lebuh raya Kulim-Baling pada lewat malam, berhati-hati terutamanya jika nampak ada gerai makan di tepi jalan. Jika lapar sekalipun, tahanlah dahulu. Kalau berhenti, mungkin anda sedang mengisi perut di warung yang tidak wujud pada mata kasar manusia. Pernah berlaku beberapa tahun dahulu, sekumpulan pengkaji sejarah datang ke Baling, Kedah […]

Continue Reading