Wanita ini pramugari yang menjadi rebutan ramai vip, kejadian yang tak disangka berlaku lepas terpaksa join flight bawa jemaah ubah 360 darjah hidup wanita itu

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua. Tolong jangan kecam luahan aku, mungkin agak keterlaluan luahan aku ni. Hi readers out there, just a simple introduction of me, i’m Rita, 25 years old and currently working as a stewardess for one airline company in Malaysia. Hampir 3 tahun bergelumang dengan kerjaya ini yang […]

Continue Reading

Gaji 15k sebulan, tapi jujur lelaki ini luah kadang kadang masa nak bersama dengan isteri pun takde

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua. Aku lelaki. Umur tak lebih 30. Dalam hidup mesti ada part yang akan menentukan or membawa korang kepada sesuatu keputusan yang amat sukar. Sampai satu masa memang korang kena decide something yang memberi impak yang sangat besar dalam kehidupan korang.. most important life decision yang ku pernah buat adalah bila […]

Continue Reading

Anak yatim piatu tu nekad nak kelar pergelangan tangan sebab tekanan hidup tapi bila dapat satu panggilan dari Hafiz dia terus pegi mamak

Selasa lepas adalah kali ketiga dalam minggu tu aku interview kerja. Seperti biasa, kena reject depan depan. Aku dah letih sangat. Aku kena buang kerja masa komitmen tengah banyak sebab company tengah kurangkan staff. Aku faham ekonomi tengah teruk, tapi aku tahu juga performance aku kat tempat kerja. So far aku di antara yang banyak […]

Continue Reading

Pekerja ini terkejut lepas solat boss muncul dengan muka gatal dari dibelakang, katanya saja nak tengok, dengan pekerja lain selalu buat macam tu

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum buat semua pembaca .Maaf jika penulisan aku sukar untuk difahami. Sedikit latar belakang mengenai diri aku. Seorang gadis dan berusia 23 tahun. Lepasan ijazah sebuah universiti awam. Gelaran aku Cik Purple kerana aku sgt meminati warna tersebut. Selepas tamat sahaja pengajian di peringkat Ijazah pada bulan Januari lepas , aku memulakan […]

Continue Reading

Seorang cikgu tekad tak mahu halalkan ilmu yang dia beri pada muridnya. Orang yang dia puji adalah orang yang tabur pasir pada periuk nasinya

Foto sekadar hiasan. Hai salam semua, umur aku bru menjangkau 3 siris. Dan aku lepasan uni tempatan. Aku seorang cikgu di kwasan Balakong, Selangor. Lebih kurang 3 tahun aku berkhidmat sebagai guru disini. Apa yang aku nk konsikan disini harap sgt makcik makcik pakcik diluar sana yg mempunyai ank belasan tahun masih bersekolah dapat pahami […]

Continue Reading

Demi persiapan raya, ibu 3 anak berusia 60 tahun ini bekerja menjual kerepek 12 jam sehari dengan upah yang mampu mengalirkan airmata setelah mendengarnya

Minggu lepas, masa aku duduk di kedai Awe sampai seorang ibu tua berhenti lelah sambil menunggu orang datang ambil. Diambil satu kerusi dan duduk. Aku bangkit dan terus menuju ke arahnya, “Mek nok oda gapo? Oda lah. Make ko, minum ko, ambo bayar.” “Tak apo lah awe. Mek kenye doh. Mek tunggu kereta mari ambik.” […]

Continue Reading

Cara pemandu Grab Cina ini layan penumpangnya berbuka mengejutkan, tak terbalas dengan bayar tambang

SETIAP perayaan di Malaysia pasti akan dikongsi dan diraikan bersama bagi mengeratkan lagi hubungan sesama masyarakat walaupun berlainan bangsa dan agama. Terkini, sikap prihatin seorang pemandu GrabCar berbangsa Cina yang berbesar hati untuk melayan penumpangnya sebelum masuk waktu berbuka puasa membuktikan perpaduan kaum masih wujud dalam kalangan masyarakat negara ini. Sebagai tanda menghargai sikap pemandu […]

Continue Reading

Doktor kongsi kenangan merawat Baginda Sultan Ahmad Shah sewaktu pertama kali mereka berjumpa penuh dengan gurauan.

Doktor kongsi kenangan rawat Sultan Ahmad Shah. KUALA LUMPUR 22 Mei – Pengalaman merawat Sultan Ahmad Shah mungkin antara kenangan yang tidak boleh dilupakan oleh seorang doktor. Menerusi laman Instragram miliknya, Fua Siang Wan berkongsi kenangan ketika pertama kali bertemu dengan Sultan Ahmad Shah. “Awak adalah doktor untuk wanita, bagaimana anda merawat saya? (dalam nada […]

Continue Reading

Pekerjaaan bakal suami sebagai penternak kambing diketawakan oleh adik beradik yang lain.

Foto sekadar hiasan.Salam ramadhan. Bila terkenangkan wajahnya, putih mulus dia. Kulit putih bersih yang diwarisi daripada pemergian nenek. Dalam adik beradik kami, dia saja yang istimewa. Saat dia baru lahir, saya bagaikan cemburu lihat betapa comelnya dia. Rambut hitam lebat dia. Usia dia baru beberapa jam, dia sudah pandai senyum. Senyum manis yang sampai kini […]

Continue Reading