Status posting terbaru pu Abu menarik orang ramai dengan pelbagai reaksi

“Lelaki yang terbaik adalah yang paling baik dgn ahli keluarganya dan seindah-indah perhiasan dunia adalah wanita solehah,” kongsi Abu di statusnya. Bekas peserta Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan ada berkongsi status di Instagramnya baru-baru ini. Status tersebut berkaitan hal rumah tangga yang melibatkan tugas suami dan isteri dalam sebuah alam perkahwinan. Bekas peserta Pencetus Ummah […]

Continue Reading

Bertahun tahun simpan hati, tidak sampai sebulan bergelar suami akhirnya diuji di depan mata

Assalamualaikum semua. Thanks admin kerana approve cerita aku. Maaf jika penceritaanku mungkin agak berserabut kerana aku memang tengah serabut. Apa yang aku nak luahkan ni dah lama terbuku dalam hati. Aku takde tempat untuk share segala masalah. Aku pendam aku simpan selagi mampu. Aku harap pembaca semua dapat memberi nasihat dan pandangan utk aku kuat […]

Continue Reading

Tiada Maaf Buat Isteri Kerana Suami Hanya Technician

Assalamualaikum readers. Aku mintak sangat admin page ni tolong approve confession aku. Benda ni boleh dijadikan pengajaran buat isteri-isteri di luar sana. Moga pengalaman dan penyesalan yang aku kongsikan mungkin mampu mengelakkan rumah tangga orang lain dari kemusnahan seperti rumah tangga aku. Mintak maaf jika post aku panjang berjela. Aku ceritakan secara detail untuk difahami […]

Continue Reading

Isteri Amar Alfian dedah perbualan wasap sebagai bukti pernyataan suaminya curang dan bukan rekaan semata mata.

EPISOD krisis rumah tangga Ammar Alfian terus berlarutan apabila isterinya, Nelissa Nezam sekali lagi tampil membongkarkan perlakuan curang pelakon itu.Kali ini Nelissa lebih berani apabila turut mendedahkan perbualan menerusi aplikasi Whatsapp antara mereka berhubung isu berkenaan. Menerusi posting di Instastory, Nelissa mendakwa suaminya itu memutar belit permohonan maaf yang dibuat sebelum ini.“Saya tidak akan duduk […]

Continue Reading

Suami dan mertua tidak berperikemanusiaan,wanita ini tersenyum bangga saat dia dijatuhkan talak tiga saat dia melangkah keluar dari rumah itu.

Foto sekadar hiasan.Akhirnya hari ini, Jumaat, 13 April 2018, selepas 7 tahun berkahwin, saya diceraikan dengan talak tiga dan ini lah hari paling bahagia buat saya. 7 tahun bukan tempoh masa yang sekejap, tapi sebenarnya tak cukup untuk perempuan selemah saya. Sebelum kahwin, suami dan keluarga mertua sangat baik. Ketika bertunang, saya mula nampak sikit2 […]

Continue Reading

Ayah curang dengan perempuan sundal sehingga mak tuntut fasakh di mahkamah,ternyata ayah ada rekod kesalahan semasa anaknya kecil.

Foto sekadar hiasan.Terlalu ramai lelaki yang seronok bila bercakap tentang topik poligami. Seronok bila punyai isteri lebih dari seorang. Seronok memikirkan nikmat batiin yang boleh dirasai. Wahai lelaki, bacalah kisah ini moga menjadi panduan dan pedoman di hari muka. Aku seorang anak lelaki, dan hari ini akan aku kisahkan hakikat sebenar poligami kepada anda semua […]

Continue Reading

Suami kantoi curang dengan rakan sekerja sehingga isteri nak failkan cerai rupa rupanya disebabkan sihir pemisah.

Foto sekadar hiasan..Assalamualaikum . Cukup aku kenalkan diri sebagai Dian. Aku berumur 35 tahun, dan begitu juga suami. Sebenarnya banyak kali juga aku fikir sama ada nak kongsikan masalah ni atau tak.Dah hampir sebulan aku berendam air mata kerana terluka dan kecewa dengan sikap suami aku kali ini. Ya Allah, kali ini dugaan untuk aku […]

Continue Reading

Suami banyak kali kantoi curang semasa isterinya sedang mengandung,sampai sanggup bersumpah jatuh talak jika keluar dengan betina lain.

Foto sekadar hiasan.Saya mohon baca confession ni dengan penuh kesabaran sebab cerita ni panjang sangat sebenarnya tapi saya ringkaskan (walau sebenarnya panjang jugak)Saya berkahwin 2014. Suami saya yatim piatu. Last year saya disahkan mengandung masa tu saya baru kerja kat public listed company. Diawal kehamilan suami selalu usap perut saya dan pesan kat baby, “make […]

Continue Reading

Isteri terpaksa bermadu atas permintaan suami untuk kawin dengan ex tunang,ternyata penderitaannya bermula selepas itu.

Foto sekadar hiasan.Hi. Nama aku lyn. Maaf kalau story aku panjang sangat. Sekadar meluahkan. Aku berusia menjangkau 30-an, baru bercerai sekitar bulan jun sejurus selepas raya, bekerja dalam bidang professional dan at this point, aku rasa aku lah se-loser loser manusia. Aku kahwin sekitar umur aku 20 tahun++. Nama suami (now ex) aku dani. Aku […]

Continue Reading

Suami dari awal perkahwinan dah pasang niat nak kahwin lain disebabkan perkahwinan yang diaturkan oleh keluarga.

Foto sekadar hiasan.Sebelum nak tunggu waktu berbuka tu jom baca cerita aku,abah dan mak.Kisah ni kisah mak dan abah aku yang complicated.Kisah mak aku yang kuat,tabah dan serba boleh.Kisah abah aku yang susah untuk difahami.Dan kisah aku anak yang tersepit di tengah2, Mak aku kata, “abah kau ni dari awal kahwin dengan mak lagi dah […]

Continue Reading