Lagi dua minggu lelaki ini nak kahwin boleh pula ada lelaki lain wassap dah merasa tunang lelaki ini dulu. Konon tak nak lelaki ini dayus teruskan perkahwinan.

Aku dah graduan UIA. Cerita ni memang cerita betul hidup aku sendiri. Bukan nak membuka pekung di dada, tapi ada mesej yang ingin aku sampaikan. Dekat UIA aku kenal sorang sister, lama kenal berkawan selama 2 tahun. Lepas grade dan masing2 dapat kerja kiteorang plan untuk kehidupan seterusnya, kahwin. Lepas grad, alhamdulillah both dah dapat […]

Continue Reading

15 Ribu tu dua tahun kumpul, berpanas berhujan. Nak nikah 20 Julai ni, lelaki ini frust jumpa adegan video tunang.

Jika hubungan sudah dibina atas dasar cinta dan kasih sayang, siapa sahaja yang tidak mahu ia berakhir dengan perkahwinan. Namun, kadang-kala dugaan datang melanda, kesetiaan yang diharapkan dari pasangan rupanya dibalas dengan keselingkuhan. Seperti perkongsian oleh seorang lelaki ini yang menyentuh emosi ramai. Bayangkan, lagi 10 hari untuk disatukan dengan insan yang dicintai, dia menerima […]

Continue Reading

Lelaki ini bakal mengahwini minah saleh. Luahan rasa yang tak pernah dia alami sebelum ini selepas melihat minah saleh itu lilit tudung.

Assalam sahabat seperjuangan, aku nak cerita tentang manisnya iman. Allah hantar hidayah pada aku melalui sebuah perkahwinan…….. Toyyyibbbb, sang kancil datang beramai ramai mengadap sultan firaunnnn. Aku ni dilahirkan dari sebuah keluarga sederhana, harta tak ada tapi Allah jaga dari kecil hingga besar. Tak pernah lagi tak cukup makan, cukup dapat pendidikan sekular dan pendidikan […]

Continue Reading

Amin layan Ana macam sampah lepas dapat apa yang Amin idamkan. Syok sibuk layan awek lain, tak sangka Ana sembunyikan sesuatu dari Amin.

Assalamualaikum, aku Amin dan salam sejahtera. Harap Admin sudi untuk terima perkongsian ini untuk disiarkan. Semoga semua pembaca yang membaca perkongsian aku ni dapat mengambil iktibar dari cerita seorang lelaki yang menyesal untuk sesuatu yang tidak akan pernah kembali seperti asal. Semoga cerita aku ni dapat membuka banyak mata hati orang di luar sana. Aku […]

Continue Reading

Menurut pakar psikologi, single itu baik untuk kesihatan dan lebih membahagiakan diri sendiri.

Menurut Pakar Psikologi, Single Itu Baik Buat Kesihatan Dan Lebih Membahagiakan! Adakah anda pada ketika ini masih single dan rasa down? Adakah kawan-kawan anda yang sudah berpasangan menjadikan anda sebagai bahan ejekan? Jangan bersedih. Single itu tidak salah! Sekurang-kurangnya, pakar psikologi mengatakan bahawa single bermanfaat buat kesihatan anda. Berikut ulasan penuh. 1. Menurut Bella DePaulo, […]

Continue Reading

Mungkin si suami tak perasan bila kain longgokan di hadapannya tidak bergerak sehingga panggilan si isteri tidak dinyaut baru si suami datang memujuk

Gambar sekadar hiasan. Assalamualaikum. Aku Bunga, usia ku awal 30an, seorang wanita desa yg menetap dibandar. Kerjayaku suri rumah tangga sepenuh masa hampir 5 tahun melepaskan jawatan arkitek untuk projek salah sebuah pemaju no.1 di Malaysia. Mempunyai 2orang anak lelaki seorang anak perempuan dlm lingkungan umur 2-6. Jarak mereka rapat. Aku baru melalui fasa depressi […]

Continue Reading

Kalau isteri terima kita seadanya dan tak mintak apa apa si suami perlulah menjaga si isteri dengan elok

Gambar sekadar hiasan. Perkahwinan merupakan penyatuan dua hati. Bila sudah memilih untuk berkahwin, sudah tentulah kita menerima pasangan itu seadanya. Namun, lumrah manusia setelah memiliki tidak pandai untuk menghargai. Seringkali kita melihat kes seperti suami mula berubah hati. Setelah pelbagai susah senang dilalui bersama, mudahnya mencari pengganti. Pengorbanan isteri yang setia di sisi seolah tiada […]

Continue Reading

3 hari tidur, wanita ini asyik terjaga mengenangkan nasib yang sering ditolak cinta

Gambar sebagai hiasan. Assalamualaikum admin dan rakan pembaca. Terlebih dahulu saya ucapkan ribuan terima kasih sekiranya admin sudi menyiarkan kisah ini. Saya seorang wanita berusia lewat 20-an. Bujang. Bekerja dalam sektor kerajaan yang mana pekerjaan saya ni katanya menjadi idaman lelaki untuk dibuat isteri dan mentua untuk dibuat menantu. Kata kebanyakan orang begitulah huhuhu. Kisahnya, […]

Continue Reading