Wanita ini berjaya menemukan kucing peliharaannya melalui bantuan berkomunikasi dengan kucing liar.

Haiwan peliharaan yang manja seperti kucing sudah dianggap sebagai sebahagian daripada hidup kita secara amnya. Malah, mereka turut dianggap sebagai ahli keluarga. Bayangkan jika mereka hilang, pasti membuatkan diri kita berasa sedih dan risau. Si pemilik pasti akan rasa susah hati dan mencarinya di kawasan-kawasan yang berpotensi untuk kucing kesayangan singgah. Jika tidak berjaya, poster […]

Continue Reading

Sanggup uturn disebabkan anak tak dengar kata,wanita ini kongsi pengalaman anak ramai lebih mudah diuruskan berbanding 2 atau 3 orang anak.

Apabila memiliki anak yang ramai, seorang ibu terutamanya akan mengeluh dengan sikap anak-anak yang tidak terurus. Bila si A menangis, si B dan C pula akan menyusul. Penat si ibu tidak pernah berkesudahan. Namun, bertentangan pula bagi Siti Maisarah Saifuddin. Baginya, anak yang ramai mudah diuruskan berbanding anak yang sedikit. Perkongsiannya yang berkongsi sepuluh langkah mengendalikan […]

Continue Reading

Menu ideal yang terbaik untuk turunkan berat badan di bulan Ramadhan khas jika mahu pakai kebaya di hari Raya.

Ramadhan merupakan bulan penuh keberkatan yang dinanti-nantikan oleh semua umat Islam. Di dalam bulan ini, Allah telah sediakan ganjaran pahala serta membuka pintu pengampunan kepada hamba-hamba-Nya. Puasa sebenarnya mempunyai seribu satu kelebihan, antaranya ia dapat menghindar serta mencegah risiko penyakit yang berpunca dari pengambilan makanan. Dengan berpuasa, ia dapat merehatkan sistem pencernaan kita setelah berbulan-bulan […]

Continue Reading

Style Hijab yang sesuai untuk wanita yang berkaca mata mesti berani mempergayakannya untuk tampil lebih yakin.

Sememangnya, bagi wanita yang berkaca mata terkadang susah untuk mereka menggayakan tudung mahupun shawl.  Ada yang mudah kerana memiliki bentuk muka yang sesuai dengan berkaca mata.  Tetapi bagi mereka yang tidak sesuai pula bagaimana?    lainlah jika seorang wanita itu tidak memakai shawl atau tudung untuk berkaca mata.  Haa, itu pula mudah sahaja tau.  Oleh […]

Continue Reading

Merungkai mitos pantang larang orang dulu dulu jika duduk di depan pintu berkemungkin susah dapat jodoh.

Mitos jangan duduk atau berdiri di depan pintu sangat popular di tengah masyarakat. “Jangan duduk di depan pintu, nanti susah dapat jodoh!” atau “Jangan berdiri di depan pintu, nanti rezeki jadi seret!”Ada juga larangan duduk menghalangi pintu pada ibu hamil. Sebagian besar mengatakan bahwa, dengan duduk menghalangi pintu, seorang ibu hamil akan kesulitan dalam proses […]

Continue Reading

Lelaki ini didatangi sawan secara tiba tiba,angkara telinga dijangkiti bakteria kerana kerap menggunakan putik kapas.

Foto sekadar hiasan.Pada satu petang, paramedik tiba untuk membantu seorang lelaki muda, yang telah pengsan. Apa yang menghairankan, lelaki ini baru berusia 31 tahun dan tanpa sebarang petanda, dia mula didatangi sawan dan sakit kepala. Dia juga tidak dapat mengingati nama-nama orang di sekelilingnya dan terus tidak sedarkan diri. Setelah dibawa ke Jabatan Kecemasan, Hospital […]

Continue Reading

Suami terlalu obses dengan kerja,isteri merajuk sampai taknak tengok muka suami, dari luar pintu kena ketuk ketuk sudu dan mangkuk untuk bagi hint lapar.

Bini aku baru mengandung anak sulung 3 bulan gitu lah, sekarang ni aku ada masalah besar, bini aku merajok terok ni. Aku jenis gila kerja, aku sedar tu, tapi aku tak boleh nak ubah. Isnin sampai ahad aku memang sibukkan diri aku dengan kerja sejak aku bujang lg. Lepas subuh aku dah pergi kerja, malam […]

Continue Reading

Tak sangka dengan bau ketiak lelaki boleh jadi penawar stress dan ceriakan wanita,jangan bertambah stress dah la ye lepas dah bau.

Bunyi macam pelik, tapi menurut satu kajian, bau ketiak lelaki mampu menghilangkan stres bagi wanita.Kajian yang dibuat di University Pensylvania telah membuktikan bahawa peluh lelaki mampu menurunkan tekanan dan melancarkan haid bagi kaum wanita. Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja “diproses” daripada lelaki yang tidak memakai deodoran […]

Continue Reading

Doktor cuak,pucat dan menjerit setelah memasukkan jari di rahim perempuan tersebut dan terasa sesuatu yang pelik di dalamnya.

Salah satu peristiwa yang terbenam jauh di dalam lubuk hatiku mengenai posting di jabatan sakit puan adalah apabila aku cuba untuk menyambut satu kes pesakit primigravida, iaitu pesakit yang beranak kali pertama. Semasa itu, aku masih lagi bergelar house officer di sebuah hospital di Kedah. Aku mendapatkan fail pesakit dan segera aku masuk ke bilik […]

Continue Reading

Rahsia disebalik kejayaan menjadi usahawan cendol yang berpengalaman lebih 14 tahun.

Berkesempatan berkunjung ke Restoran Wahab yang dibuka dari pukul 10 pagi hingga 1 pagi, penulis sempat mengorek resipi kelazatan cendol di situ. Mohd. Reza yang sudah tujuh tahun mengambil alih perniagaan daripada bapanya, Abdul Wahab Mohd. Ismail berkata, kepekatan gula melaka dan kesegaran santan menjadi kunci utama kesedapan cendol.  “Rasa cendol ditentukan oleh air gula yang pekat dan lemak manis santan yang diperoleh […]

Continue Reading