Lepas berkahwin, anak dah 18 tahun tak balik raya bersama. Anak bukan lupakan mak, tapi inilah sebabnya.

Assalamualaikum. Maaf kalau kisah yang saya nak cerita ini akan menyinggungkan mana-mana pihak. Kisah ini terjadi dalam keluarga saya sendiri, terjadi pada kakak sulung. Kakak saya telah berkahwin selama 18 tahun. Dia kini tinggal di rumah keluarga mertuanya sejak dia berkahwin. Sehingga sekarang, dia tidak pernah beraya bersama kami sama ada raya puasa mahupun raya […]

Continue Reading

Baru berapa bulan kahwin, suami dah berhasrat nak kahwin dengan budak pejabatnya.

Assalamualaikum buat semua pembaca. Saya cuba untuk buat luahan ini menarik walaupun saya bukanlah seorang yang pandai bercerita. Ini adalah satu perkongsian yang kita semua boleh jadikan pengajaran. Oleh kerana ramai rakan dan keluarga yang follow page ni, izinkan saya untuk memperkenalkan diri sekadarnya. Saya seorang wanita yang bekerjaya, berumur pertengahan 20an dan baru saja […]

Continue Reading

Buat kejutan untuk tunang. Sampai dirumah, nak pinjam tandas ternampak perempuan berkemban dengan tuala atas katil dia.

Saya pernah berkongsi cerita ini pada page lain sebelum ini, cuma hendak memperpanjangkan fakta bahawa sesungguhnya, jangan disalahkan takdir sekiranya jodoh kita tidak seperti yang kita harapkan. Seringkali saya baca kisah dalam mana-mana tulisan mengatakan bahawa sudah ketentuan Allah kita berkahwin dengan si polan dalam banyak kes samada kes berkenan dengan suami orang atau kes […]

Continue Reading

Seorang ibu pesan kepada anaknya jangan menerima wang dari sesiapa selagi kuih jualan tidak habis, seorang lelaki kagum dengan wanita yang membesarkan anak lelaki itu

Gambar sekadar hiasan. Kali ni saya nak cerita satu kisah yang mungkin boleh jadi pengajaran kepada kita semua. Hari itu selepas seminggu bercuti dikampung, saya ingin pulang ke Kuala Lumpur. Memikirkan highway mungkin sibuk, saya menyusuri laluan lama. Jalan lama Teluk Intan ke Kuala Lumpur. Pekan pertama yang saya lintas ialah Teluk Intan. Terasa mengantuk, […]

Continue Reading

Sara kemudian ditegur mak long dan pak long dan disuruh tukar baju hanya keran pak long berseloroh mahu kahwin 2

Gambar sekadar hanya hiasan. Selamat Hari Raya aku ucapkan. Sempena Raya ni, aku nak share kisah terburuk yang jadi dalam keluarga besarku. Mungkin aku akan dikecam oleh keluarga sendiri, tapi tak apa, aku anak lelaki yang tidak takut untuk berkata benar, demi menyedarkan mereka yang salah. Raya kalini agak meriah.. Hampir semua keluarga besarku pulang […]

Continue Reading

3 beradik sedang seronok bermain mercun dengan tak sengaja terlihat susuk tubuh berselubung kain putih dan berdiri memandang mereka.

“Long….bulan posa ni ada hantu tak?” “Maaaana ada hantu. Setan kan kena lokap?! “ Jawab Kak Ti yang sedang membonceng basikal abang Ngah di belakang. Aku pula membonceng RXS abang Long. “Sapa kata tadaaakk?? Yang kena gari tu setan. Jin ada jugak.” Jawab abang Long sambil menekan pedal basikal membelah lorong kampung yang gelap. Hari […]

Continue Reading

Adik dedah wasiat ada kaitan dengan sebiji berlian yang perlu diserahkan, sebelum Faziani Rohban menghadap ilahi.

Pengasas produk kecantikan Dnars Skincare, Pemergian Faziani Rohban Ahmad, 39, pernah berpesan agar empayar perniagaan yang dibinanya lebih 20 tahun itu diuruskan dengan baik.Pesanan itu dibuat beberapa bulan sebelum pemergiannya.Wasiat itu dikongsikan adik kelima beliau, Mohd Faizul Rohban Ahmad, 34, kepada Sinar Harian di sini semalam. Dalam kenangan… Mohd Faizul (kiri) bersama Faziani Rohban (kanan) […]

Continue Reading