Macam tak betul, ungkapan rakan mengguris hati gadis yang beli cincin untuk dirinya sendiri.

Menerusi perkongsian di laman Twitter, seorang gadis tular bila memuat naik tangkapan skrin perbualan bersama seorang rakan mengenai cincin yang dibelinya. “Macam tak betul” demikian ungkapan yang dilabelkan kepadanya memandangkan cincin kebiasaannya dibeli oleh teman lelaki atau insan istimewa khas buat si gadis pujaan hati. “Saya belikan sebentuk cincin untuk diri sendiri, tapi tengok apa […]

Continue Reading

Gadis muda check in hotel 4 hari tak keluar dari bilik. Pengurus hotel buat laporan. Lepas dapat masuk bilik gadis itu, pengurus hotel itu hampir pengsan.

Pelanggan yang bermasalah selalunya merupakan mimpi buruk bagi pengurus hotel. Beberapa hari yang lalu, seorang gadis muda check in di sebuah hotel. Pengurus hotel itu mendapati bahawa gadis tu tidak keluar bilik hotel selama 4 hari berturut-turut. Walaupun gadis tu ada memanggil makanan hantar ke bilik dia setiap hari, tetapi tidak pernah lihat dia keluar […]

Continue Reading

Anne Ngasri melawat isteri bekas suami dapat pujian ramai.

Pertemuan dan perpisahan adalah rencah kehidupan. Apatah lagi dalam kehidupan suami isteri ada pasang surutnya. Berpisah hidup merupakan pengalaman yang amat memilukan berbanding berpisah jasad dek kerana ajal dan pemergian. Berpisah kerana salah seorang dijemput Ilahi lebih mudah diterima berbeza berpisah kerana tiada jodoh dalam perkahwinan. Namun bukanlah semua perpisahan itu menjadi pilihan utama pasangan […]

Continue Reading

Caprice memberi pandangan tentang wang hantaran yang dipinta gadis ini namun komen Lisa Surihani yang paling win.

Baru-baru ini ramai telah menyaksikan klip video seorang wanita mengenai wang hantaran yang dicadangkan untuk dirinya sebanyak RM10-15k kerana dirinya memiliki Ijazah. Orang ramai memberikan pendapat yang berbeza, ramai yang tidak bersetuju dan ada juga yang bersetuju. Penyanyi dan penceramah Caprice juga memberi pandangan tentang hal hantaran ini. Beliau menyatakan bahawa mengapa habiskan wang yang […]

Continue Reading

Tak nak pergi sekolah, guru kantoikan pelajar berdua duaan di tangga.

Zaman sekolah banyak menyimpan pelbagai kenangan pahit dan manis yang akan kekal di ingatan sehingga menjelang hari tua kelak. Detik-detik bermakna inilah yang akan diceritakan kepada anak cucu betapa indahnya zaman sekolah yang dilalui suatu ketika dulu. Seorang kakak menceritakan insiden lucu yang terjadi kepada dua adik kembarnya ketika berada di sekolah. Tak sangka boleh […]

Continue Reading

Hantar bunga coklat pada kekasih, pengalaman kelakar runner layan cutomer budak sekolah.

Sekarang macam-macam service yang ditawarkan untuk senangkan kerja kita. Salah satunya, service ‘runner’. Kalau nak settlekan urusan yang kita tak boleh buat memang mudah kalau kita pakai runner. Rupanya banyak juga ya pengalaman pahit, manis tak kurang juga yang kelakar sebagai runner. Seorang runner ini kongsikan pengalaman ‘kelakar’ dia berurusan dengan seorang customer yang nak […]

Continue Reading

Video tergamam Hairul Azreen bila tengok Zizan Razak tiba tiba mengamuk.

Hairul Azreen Bin Idris atau lebih dikenali sebagai Hairul Azreen lahir pada 23 April 1988. Hairul memulakan kerjaya seninya sebagai seorang pelagak aksi. Hairul juga pernah menjuarai Fear Factor Malaysia musim pertama bersama pelakon Dazrin Kamarudin. Hairul telah mendirikan rumahtangga bersama pelakon yang juga seorang model iaitu Hanis Zalika pada tahun 2015 dan mereka dikurniakan […]

Continue Reading

Disebakan pernah memiliki bentuk badan seperti Lara Croft, A.Aida mahu kekal bergetah sampai tua.

“KALAU boleh apabila berusia 60 tahun nanti pun saya mahu kelihatan ‘sado’,” kata penerbit drama, Datuk A Aida, 49, yang kini giat melakukan senaman di gimnasium bagi mendapatkan bentuk tubuh sasa dan ‘six pack’. Aida berkata, dia mahu mendapatkan semula bentuk tubuh ketika zaman remaja. “Kalau nak tahu sejak remaja lagi saya memang suka ke […]

Continue Reading

Teringat kembali detik diduakan suami, luahan hati bekas madu wanita ini buat orang awam sebak.

Hidup bermadu bukanlah suatu perkara yang mudah bagi seorang wanita, tambahan pula apabila mengetahui si suami memilih untuk hidup bersama wanita lain, setelah kesetiaan diberikan oleh isteri. Ditemui pihak Majalah Nona, bekas isteri Kapten Azrin, Nor Azura dilihat tabah menjalani kehidupan mendatang bersama tiga orang cahaya matanya, setelah bercerai secara baik dengan suami kepada Insta […]

Continue Reading

Petua Wajah Sihat 60 saat Dari Nayamka Robert Smith

Bagi mereka yang tidak dikurniakan kulit yang mulus, halus, lembut dan gebu, apa jua helah kecantikan pasti dialu-alukan, terutamanya jika produk kecantikan yang digunakan selama ini tidak menunjukkan hasil yang diingini. Pernah atau tidak anda dengar mengenai ‘60-second-rule’, satu teknik membersihkan wajah yang hanya mengambil masa 60 saat? Secara dasarnya, anda perlu mencuci kulit anda […]

Continue Reading