Malam pertama lepas kahwin aku rasa nak tengok gambar wedding kami kat fon dia. Bila aku nak mintak fon dia lari sampai masuk dalam tandas.

Cerita ini sangat tersentuh apabila seorang lelaki mengharapkan kesucian isterinya pada malam pertama tapi sebenarnya tidak. Ikuti kisah lelaki malang ini. Assalamualaikum kawan-kawan. Aku perkenalkan diri aku Zulkhairi (bukan nama sebenar). Usia aku dalam lingkungan awal 30 an. Aku mempunyai pekerjaan professional. Aku ade bende nak cerita ini. Masa bulan pose itu Aku tak balik […]

Continue Reading

Pening aku tengok pasangan makcik pakcik tu sampai akak tu ketawa terbahak bahak.

Isteri adalah pelengkap kepada suami dan begitulah sebaliknya. Kebahagiaan rumah tangga perlu saling berkait antara satu sama lain dalam mewujudkan keharmonian antara mereka. Suami dan isteri perlu saling memahami hati dan memberi layanan yang terbaik. Seperti perkongsian pengguna Facebook,  Muhammad Yusof sewaktu berkunjung ke Vietnam dan melihat gelagat romantis sepasang warga tua di sana. Apa yang […]

Continue Reading

“Gaji Saya RM15 Saya Bagi Mak RM10 Saya Cukup RM5” Mak Menolak, Tapi Kerana Satu Ayat, Ini Yang Terjadi..

Agak-agak sudah cukup berbakti atau belum pada mereka? Ingat, hidup ni kalau berbuat baik pada ibu insyaAllah, Allah akan kurniakan keberkatan dalam hidup kita.Seperti perumpamaan yang selalu mengingatkan kita iaitu, “Syurga itu terletak di bawah tapak kaki ibu” . Selagi ibu masih ada, berbakti lah pada mereka. Jaga hati mereka, jagalah pertuturan anda ketika bercakap […]

Continue Reading

“Saya sanggup bermadu bang.” “Perempuan tu taknak bermadu, aku kena ceraikan kau!”

Hati isteri mana yang tidak sedih. Setelah mengorbankan seluruh jiwa dan raganya untuk suami dan keluarga tersayang,dalam diam si suami ada menjalinkan hubungan dibelakangnya. Hati itu seolah-olah berkecai dan remuk kerana perbuatan si suami. Lebih menyedihkan lagi,si isteri yang sanggup dimadukan suami sekiranya hendak berkahwin lain, tetapi suami memilih untuk berpisah kerana wanita pilihan baru […]

Continue Reading

“Inshaallah saya akan berkahwin dengan suami org. Niat saya nak kawin sebab si suami selalu ngadu isterinya x masak, x urus rumah, dan pemalas. Hubungan di katil pun dingin..”

Luah Gembira Kahwin Suami Orang Di FB. Komen Netizen Ni Buat Dia Terus TERDUDUK– Seorang wanita gembira umum di FB tentang berita bakal berkahwin dengan suami orang. Bila baca komen netizen je terus buat dia terduduk. Allahu. Jom baca dan kongsikan. LUAHAN WANITA KAHWIN SUAMI ORANG Salam min. Inshaalah saya akan berkahwin dengan suami org. […]

Continue Reading

“Malas aku nak balik rumah. Kau dah lah buruk, makin gemuk….” Penyesalan Tak Sudah Lelaki Ini Lepas Semuanya Terbongkar

Kisah suami curang ini patut dijadikan pengajaran buat suami isteri di luar sana. Hargailah pasangan anda selagi boleh, jangan menyesal di kemudian hari… Kisah suami curang ini sewajarnya menjadi ikhtibar buat semua suami isteri di luar sana. Komitmen dalam berumah tangga bukan bermaksud menyayangi pasangan dalam masa yang sukar saja. Malah, perkahwinan juga merupakan satu janji yang anda […]

Continue Reading

“Dah Berbulan Aku Tak Dapat Nafkah Batin, Satu Hari Spontan Aku Saje Bagi Signal Nakal Kat Dia”

Hi.. nak kongsi cerita pasal realiti sebuah relationship. Yg positif jadikan pelajaran, yg negatif jadikan sempadan. Aku seorang wanita 30-an, dah 6 tahun kawen & ada 2 cahaya mata. Aku nak cerita pasal satu turning point utk kisah cinta halalku. Anak 1st lahir dlm tahun pertama relationship kami (aku term kan relationship, bunyi hipster sikit). […]

Continue Reading

Tea-chair, Harini Saya Sarapan Meegoreng, Nasi Lemak, Cekodok, Macam Macam Lagi Lah..” Rupanya Selalu Amad Bercerita Tentang Sarapan Berbagai Juadah Hanya Bayangan. Sampailah Rahsianya Dibongkarkan Rupanyaa…

Foto sekadar hiasan..Suatu hari, ketika duduk di meja makan, ibuku bercerita tentang pengalamannya ketika mengajar di sekolah rendah dahulu. Ibu sudah lama bersara, namun sudah menjadi adat kebiasaan seorang guru menceritakan tentang bekas murid-muridnya yang pernah mereka ajar. Murid datang dan pergi, silih berganti, tetapi pengalaman dan kisah-kisah ketika di dalam kelas tidak dilupakan, tersemat […]

Continue Reading