Suami kantoi curang dengan rakan sekerja sehingga isteri nak failkan cerai rupa rupanya disebabkan sihir pemisah.

Foto sekadar hiasan..Assalamualaikum . Cukup aku kenalkan diri sebagai Dian. Aku berumur 35 tahun, dan begitu juga suami. Sebenarnya banyak kali juga aku fikir sama ada nak kongsikan masalah ni atau tak.Dah hampir sebulan aku berendam air mata kerana terluka dan kecewa dengan sikap suami aku kali ini. Ya Allah, kali ini dugaan untuk aku […]

Continue Reading

Video tular aksi seorang budak lelaki berenang dengan losyen di depan tv sehingga maknya bingung mahu memberi reaksi apa.

‘Ya Allah Dik, boleh batal puasa mak macam ni!’ – Rakaman aksi budak seronok berenang dengan losyen milik mak.. Kanak-kanak memang terkenal dengan daya pemikiran kreatif. Lebih-lebih lagi jika mereka mula panjang akal & mula mahu bereksperimen dengan barang sekeliling mereka. Ada sahaja ragam dan idea sibijak ini. Pasti kita pernah dengar, jika kanak-kanak diam tanpa […]

Continue Reading

Wanita ini jadi tarzan apabila duit biasiswanya jadi mata pencarian untuk adik beradik yang lain yang suka meminjam.

Foto sekadar hiasan.Assalamualaikum Aku nak ceritakan kisah kawan baik aku tengah hari ni..Panas nya kt shah alam ni,bulan puasa cmni..slurppp arhhhhh…Ok sambung..Ini Bukan kisah aku,tapi boleh dijadikan pedoman dan tauladan buat kita semua.Aku namakan dia Taugeh sbb dia suka makan Taugeh banyak2,kalau nampak taugeh tu mmg satu mulut dia sumbat..kruk2 kruk2..bunyi taugeh dalam mulut dia. […]

Continue Reading

Pengasuh tergamak beri makan nasi pada anak yang berumur 7bulan,ayah budak ini terpaksa berhenti kerja walaupun air mukanya jatuh.

Foto sekadar hiasan.Assalamualaikum..dah siap sahur ke semua, saya takdew selera laa plak mlm nie masak megi jew anak2 nk mkn megi. apa yang bakal saya kongsikan di sini mungkin ada yang tidak bersetuju dengan pandangan saya. Apa pun, saya harap nukilan saya ini dapat memberi manfaat kepada semua. Ya, saya seorang lelaki yang bekerja sendiri, […]

Continue Reading

Suami banyak kali kantoi curang semasa isterinya sedang mengandung,sampai sanggup bersumpah jatuh talak jika keluar dengan betina lain.

Foto sekadar hiasan.Saya mohon baca confession ni dengan penuh kesabaran sebab cerita ni panjang sangat sebenarnya tapi saya ringkaskan (walau sebenarnya panjang jugak)Saya berkahwin 2014. Suami saya yatim piatu. Last year saya disahkan mengandung masa tu saya baru kerja kat public listed company. Diawal kehamilan suami selalu usap perut saya dan pesan kat baby, “make […]

Continue Reading

Anak lelaki Najib Razak sah bertunang dengan wakil rakyat Indonesia dan bakal bernikah pada hujung tahun ini.

Pagi tadi, tular sekeping gambar seakan majlis pertunangan anak kepada bekas Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Mohd. Najib Razak, iaitu Nazifuddin Najib dengan seorang wanita.Bertunang dengan warga Indonesia.Segak mengenakan sepersalinan baju Melayu berwarna merah, Nazif dikatakan telah bertunang dengan seorang ahli politik Indonesia yang dikenali sebagai Fitri Aprinasari Utami di Jakarta pada 4 mei yang […]

Continue Reading

Cikgu kimia ini kongsi 2 tips merancang jantina bayi perempuan, ikut logik sains dan kekuatan doa.

Bukan sekali dua berusaha nak dapatkan anak perempuan. Bermacam usaha dicuba tapi rezekinya masih lagi anak lelaki. Ada tu berderet sampai 9 orang pun, rezekinya anak lelaki. Masuk yang ke-10 barulah Allah hadirkan anak perempuan. Cikgu kimia, Taibah Nurwahidah Mohamad ini berkongsi teori memahamkan sifat kromosom X dan Y serta bagaimana pemakanan, tempoh bersama dan faktor kesuburan […]

Continue Reading

Suami jagalah isteri masa berpantang, betul caranya boleh lebih cantik dari anak dara.

Suami tolong jangan ambil mudah dengan keadaan isteri yang berpantang bersalin, jagalah dia. Kena faham lepas bersalin, isteri sebenarnya baru saja melalui fasa bertarung nyawa antara hidup dan matinya. Sebaik isteri anda melahirkan bayinya, tempoh 44 hari isteri perlukan untuk melalui proses berpantang. Waktu itu, isteri perlu dijaga rapi sepanjang melalui tempoh berpantang. Itulah masa […]

Continue Reading

Sejadah bersiram air mata, 20 tahun menanti ketika usia 41 tahun baru dikurniakan anak.

Selain soal kahwin, anak juga sangat sensitif untuk diperkatakan oleh sesetengah pihak. Terutama sekali bagi pasangan yang sudah lama berkahwin namun belum ada rezeki menimang cahaya mata sendiri. Usaha, doa dan tawakal namun ketentuan Tuhan tak siapa boleh meneka. Tekanan dari pelbagai pihak menyebabkan sedikit sebanyak menyesakkan dada terutama sekali wanita. Serasa tidak lengkap fitrah […]

Continue Reading