Kisah Rumah Tangga

Suami marah isteri minta air soya kotak harga Rm2.50 tapi boleh beli dunhill sekotak. Respon lelaki ini buat isterinya terkedu.

Gambar sekadar hiasan. Allahhu. Masa beli tepung di kedai runcit tadi. Terdengar perbualan suami isteri ni. Isteri : Abang, nak soya kotak ni boleh? Rm2.50 je. Suami : Tak de duit la ! Pegi masok kereta tu. Sibuk sibuk ikot keluar kenapa ? Lepas tu minta macam macam Saya tengok isteri dia, muka dia sedih…

Kisah Rumah Tangga

Suami terpaksa lakukan ini sebab tak tahan isteri selalu bersangka buruk kerana kerap baca kisah rumah tangga di facebook.

Saya nak ceritakan tentang permaisuri hati saya. Saya sebenarnya tidak suka page ini (Kisah Rumah Tangga – KRT) dan tidak suka isteri saya follow page ini. Dia peminat tegar page Kisah Rumah Tangga. Setiap hari ada saja cerita yang menarik perhatian dia dan dia akan ceritakan kepada saya. Saya layankan saja. Dia mulalah cerita suami…

Artis Kisah Rumah Tangga

Rupanya suami berkahwin hanya kerana kepuasan batinnya. Bila tidak dipenuhi, senang senang je cari yang lain.

Aku seorang ibu tunggal beranak satu. Berpisah talak satu. Punca? Terlalu banyak puncanya tetapi salah satunya disebabkan orang ketiga. Cerita hidup aku ini agak senang tapi mungkin separuh dari kaum wanita mengalami masalah yang sama aku hadapi. Bila kita dengar dan baca kisah hidup pasangan lain, yes, its reality, its life. Aku dan ex aku…

Kehidupan Keluarga

Akhiranya lelaki ini tampil jelas perkara sebenar lepas dimalukan isteri sendiri di media sosial.

Semalam viral di Facebook luahan hati seorang wanita, Ain Nisha yang menuntut agar dilepaskan gara-gara suaminya yang bermain kayu tiga di belakangnya. Kisah itu telah mendapat perhatian yang meluas daripada warga internet yang rata-ratanya bersimpati dengan apa yang menimpa dirinya. Namun hari ini, suami kepada Ain Nisha telah tampil mempertahankan dirinya dalam satu coretan panjang…

Artis Isteri tak dihargai Kisah Rumah Tangga

Isteri dipinggir adik beradik dan kawan kawan kerana terlalu ikut suami. Hari ini dia keluar rumah dengan senyuman yang bangga.

AKHIRNYA hari ini, Jumaat, 13 April 2018, selepas 7 tahun berkahwin, saya dilepaskan dengan talak tiga dan ini lah hari paling bahagia buat saya. 7 tahun bukan tempoh masa yg sekejap, tapi sebenarnya tak cukup untuk perempuan selemah saya. Sebelum kahwin, suami dan keluarga mertua sangat baik. Ketika bertunang, saya mula nampak sikit2 sikap keluarga suami…

Artis Kisah Rumah Tangga

Dulu gaji Rm4k tapi sebab cemburu suami suruh berhenti. Kini wanita hilang punca pendapatan lepas ditinggalkan suami.

Patuh pada arahan dan permintaan suami sudah menjadi kewajipan isteri, asalkan tidak menyalahi syarak. Namun dalam era yang mencabar sekarang, kaum wanita seharusnya berfikir panjang untuk mengikut segala kehendak suami, terutamanya berkaitan kerjaya. Iyalah, bukan mudah untuk mencari kerja zaman sekarang. Berapa ramai lagi graduan di luar sana yang tidak mempunyai kerja. Menurut satu perkongsian…