Sebabkan suami berpoligami isteri bagi baby tepung penganti susu dan bagi garam dan sepeket maggi kongsi 5 beranak

Asalamualaikum. tolong hide fb aku, aku tengah buntu dengan keadaan hidup aku sekarang.. aku tak ade tempat nak berbincang.. nak bertanye pendapat. aku suri rumah.. anak 4, sekarang tengah sarat mengandung anak ke 5. masalah aku sekarang.. aku terlalu penat.. Aku kena urus rumah tangga aku sorang diri. aku duduk menyewa rumah flat tingkat 4.. […]

Continue Reading

Jatuh talak kalau suami balik pada perempuan itu. Rupanya dah lama talak jatuh, mahkamah membuat rujuk untuk mengesahkan bayi dalam kandungan supaya tidak berbintikan Abdullah

Suami pernah lepaskan taklik jika masih bersama wanita itu, talak akan jatuh. Rupanya suaminya tidak pernah tinggalkan wanita itu, rupanya telah lama taklik jatuhperkahwinan mereka Foto sekadar hiasan. Saya telah berkahwin dengan seorang lelaki lebih dari 10 tahun. Dalam masa 10 tahun ini, kami telah dikurniakan 3 orang anak. Alhamdulillah anak2 saya sangat sayangkan saya. […]

Continue Reading

Kak long terpaksa tanggung biawak hidup. Laki dia satu sen pun tak guna, lepas 3 bulan kahwin terus tunjuk belang, kak long berpayah cari duit tapi laki dia tukang mintak je

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua. Ini cerita tentang Kak Long aku. Kak Long anak yang baik, sayang mak ayah aku, sayang adik beradik. Sanggup korban apa saja. Kami keluarga susah, ayah aku penoreh getah, mak tak kerja adik beradik bawah Kak Long ada 6 orang. Kak Long tau tanggungjawab dia besar. Jadi dia akan tolong […]

Continue Reading

Isteri berhenti kerja bila suami berhenti kerja, alasan taknak bagi suami senang dengan gaji isteri. Tak sangka suami kantoi, pecah 2 telefon suami lepas kantoi buat fake acc untuk ngorat gadis

Foto sekadar hiasan .Assalamualaikum… Aku perempuan 26 tahun, ada 2 anak. Tahun ni dah masuk tahun ketiga aku dan suami mendirikan rumah tangga. Aku rasa terpanggil untuk luahan kat sini bila baca banyak isu rumah tangga lately. And mostly pasal suami yg culas bab tanggungjawab. Kisah aku ni more to pahit manis dalam rumah tangga. […]

Continue Reading

Kakak cakap tak bertapis, abang ipar lari. Saat hamil, dia jual ais krim di bawah panas terik buat ramai lelaki datang tertarik datang merisik kakak

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua. Aku harap confession aku dapat disiarkan.. terima kasih admin jika disiarkan. Aku terpanggil untuk menulis ketika lepas bersahur ni sebab igauan kakak kesayangan aku.. yang dah berbulan bulan tidak bertemu suami kesayangannya! Dari kandungan tak nampak hingga menanti hari… So, korang boleh bayangkan berapa lama kan? Kalau family dia atau […]

Continue Reading

Sebelum berbuka puasa,dengan berbekalkan Rm50 dari suami untuk shopping di kedai Rm2,isteri ini menyesal dengan tindakan suaminya.

Foto sekadar hiasan.Aku kat sini nak share dan mintak pendapat korang semua. Aku tak ada masalah rumah tangga sangat cuma masalah kewangan je banyak, haha. Rasanya semua orang pon ada kan so, itu bukan point yang aku nak cerita harini. Suami aku ni seorang yang baik sangat. Rajin masak, rajin kemas rumah, rajin jaga anak. […]

Continue Reading

Ibu tunggal dicerai talak 3 ini berjaya tuntut hak nafkah,selagi ada jalan memang dia akan tuntut sampai ke lubang cacing.

Apabila berlakunya penceraian, tidak bermakna seorang lelaki itu boleh melepaskan tangan begitu sahaja, tetapi perlu bertanggungjawab ke atas nafkah-nafkah berikut seperti nafkah eddah, tunggakan nafkah isteri, mutt’ah, hak mendapatkan tempat tinggal, harta sepencarian, hak jagaan anak dan nafkah anak. Pesanan juga dititipkan buat wanita di luar sana yang bergelar ibu tunggal supaya tidak mengalah untuk […]

Continue Reading

Dengan mencuba eksperimen Dr Taufiq, mampu buat isteri bahagia bukan dengan hanya menghulur duit saja

Hendak menggembirakan pasangan, ada banyak caranya. Tapi perlu diingatkan, tak semua isteri itu sama dan penerimaannya terhadap ‘kejutan’ adalah berbeza. Jom cuba eksperimen dari Dr Taufiq ini. Kalau berjaya, Alhamdulillah. Kalau sebaliknya, cuba lagi.  KORANG boleh cuba eksperimen ini sendiri pada pasangan masing masing. Saya pernah hulur beberapa keping not RM50 pada isteri saya dan saya […]

Continue Reading