Penangan cari rumah sewa online, ingatkan rumah kosong, tapi kotor dan siap ada pakej dua lagi benda tu.

Kami berkahwin tahun lepas, 26 Februari nikah and next day tu majlis sanding sebelah perempuan which is side aku la. After settle majlis sebelah perempuan, memang aku dengan husband terus balik Melaka sebab next week tu majlis sebelah lelaki. Banyak yang perlu diuruskan lagi. So, kiranya lepas dah jadi suami isteri tu kami tak balik […]

Continue Reading

Gadis 27 tahun jatuh cinta pandang pertama, nikah dengan atuk berusia 83 tahun

Pertemuan kali pertama menimbulkan bibit bibit cinta dan akhirnya membawa ke jinjang pelamin. Itulah kisah cinta seorang gadis 27 tahun, Nuraeni bersama warga emas berumur 83 tahun, Sudirgo. Menurut Grid, semuanya bermula ketika Nuraeni ikut ibu bapa dia berjumpa Sudirgo untuk minta tolong pada Julai 2019. Sudirgo merupakan dukun yang sangat dikenali di sebuah perkampungan dekat […]

Continue Reading

Komen Farah Nabilah bila ada khabar angin yang mengatakan dia kahwin bulan Oktober, sudah mula edar kad jemputan perkahwinan

PELAKON Farah Nabilah menjelaskan dia juga terkejut apabila mengetahui khabar angin mengenai perkahwinannya yang dikhabarkan bakal dilangsungkan Oktober ini. Farah atau nama sebenarnya Farah Nabilah Saipuddin, 27, berkata, dia akan memberitahu kepada umum jika sampai masanya dan urusan berkaitan mendirikan rumah tangga dipermudahkan. “Saya harap semua bersabar jika benda itu jadi, urusan dipermudahkan dan jodoh saya […]

Continue Reading

Lagi seminggu nak kahwin, ayah pergi buat selamanya. Abang yang jadi wali, abang up kan duit hantaran sampai rasa macam nak batalkan perkahwinan.

Nama aku ivy,story aku ni real zaman yg pernah aku lalui sebelum ni,harap siapa yg baca dapat bertenang sehingga habis.Semoga ia dapat dijadikan pengajaran buat semua.Aku berasal dari selatan tanah air,Batu pahat,Johor. Zaman aku kahwin dulu… iyalah… 12 tahun yang lepas.. keluarga aku tidak berapa terdedah pada majlis kahwin yang simple untuk bakal pengantin berstatus […]

Continue Reading

Suami mahukan anak lelaki, tapi dapat semua anak perempuan. Suami mula perli isteri tak power.

Kisahnya begini, suami aku seorang guru. Tapi bukan guru kerajaan atau swasta. Suami aku guru agama. Dia seorang dikenali sebagai guru yang tegas. Sejak muda dia tegas terutama berkenaan akhlak perilaku murid perempuan dan lelaki. Ada di kalangan murid yang tak senang dan benci dengan ketegasannya. Maklumlah budak-budak remaja kan suka kebebasan. Mereka tak dapat […]

Continue Reading

Pengantin perempuan yang tular kerana tidak gembira dengan jurusolek pada hari perkahwinan ditawarkan seolekan semula.

Seorang pengantin perempuan di Chai Nat, Thailand telah meluahkan rasa tidak puas hatinya tentang solekan pada hari perkahwinannya di laman media sosial. Darika Klinkuhlab telah mendapatkan pakej solekan hari perkahwinan dan pakaian pengantin daripada kedai andaman yang sama untuk hari perkahwinannya 13 Mei yang lalu. Dia memilih kedai ini yang baru dibuka kerana ianya lebih […]

Continue Reading

Seorang suami meminta poligami kerana 15 tahun usia perkahwinan tetapi isterinya tak mampu beri zuriat, padahal doktor dah sahkan dua dua tiada masalah

Baru-baru ini ada cerita yang di muat naik oleh pemilik laman mukabuku Wan Nurul Hani betul-betul terjadi di kalangan masyarakat kita. Ada juga kisah ini terjadi di kalangan keluarga dan sahabat handai kita.K erana terlalu mengikutkam naffsu lelaki, Seorang lelaki telah buat keputusan berpoligami dengan alasan isteri tidak dapat memberikan zuriat setelah 15 tahun perkahwinannya […]

Continue Reading

Saat hamil 7 bulan ibu mengandung ni tak kisah panjat pagar, tapi bila bayi lahir tak henti nangis, suaminya goncang anaknya supaya diam

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Apa yang ingin ku kongsikan ialah bagaimana emosi ibu mengandung mempunyai pengaruh yang besar ke atas pembentukan sifat/emosi anak. Aku tiada bukti saintifik untuk menyokong fakta ini. Rumusan ku adalah hasil dari pemerhatianku terhadap hidupku sendiri. Pengenalan : Aku adalah ibu untuk 5 cahaya mata. Seorang perempuan, empat lelaki. 2 dengan […]

Continue Reading

Isterinya selalu merungut duit belanja tak pernah cukup. Satu malam tu kantoi suami buat senyap senyap, patutlah sejak kebelakangan ini suami hulur duit dekat isteri tiap hari

Nama aku Tisya. Umur 26 Tahun. Aku sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak perempuan. Sebelum berumahtangga, aku bekerja di salah sebuah restoran terkenal di Singapura. Gaji aku ketika itu sangat muai. Dalam sebulan, gaji aku hampir mencecah sehingga RM3000. Kalau bekerja di Malaysia, belum tentu aku mampu untuk mendapat gaji sebanyak itu dengan hanya bekerja […]

Continue Reading

Suami pelik kenapa lepas lahir anak yang kedua isterinya kerap biarkan pintu terbuka ketika mandi

Aku tidak berani menyebut diriku sebagai orang baik, tapi di mata banyak orang, aku adalah orang seperti itu. Stabil, berpenghasilan cukup, sayang isteri. Aku fikir dalam masyarakat sekarang yang banyak godaan, mampu untuk tidak tergoda dengan itu semua sudah lebih dari cukup untuk disebut sebagai pemuda yang baik. Isteriku adalah cinta pertamaku. Kami bercinta selama […]

Continue Reading