‘Puas aku tahan motor lain tiada sesiapa pun yang berhenti, sehinggalah pemandu lori ini tiba-tiba…’

‘Puas aku tahan motor lain tiada sesiapa pun yang berhenti, sehinggalah pemandu lori ini tiba-tiba…’ Dalam hidup ini, banyak perkara yang berlaku di luar jangkaan biarpun sehabis baik mana pun rancangan kita. Ditakdirkan lelaki ini terpaksa menolak motosikalnya yang kehabisan minyak di lebuhraya. Puas dia cuba meminta bantuan dari penunggang motosikal yang melalui lebuhraya itu, […]

Continue Reading

Lelaki Ini Menggendong Ibunya Kemana Saja Dia Pergi Selama 15 Tahun. Setelah Sekian Lama, Inilah Balasan Yang Diterimanya

Pepatah mengatakan bahawa tidak kira sampai bila dan berapa pun umur anda, selama-lamanya anda masih akan menjadi seorang anak. Oleh sebab itu, teruskanlah berbakti kepada ibu bapa kamu dan muliakanlah mereka! Setiap agama pasti akan mengajar umatnya berbuat baik atau berbakti kepada ibu bapa mereka. Adalah sewajarnya untuk si anak menabur bakti mereka kepada ibu […]

Continue Reading

Masih cinta, Julia maafkan Erwin

TIDAK sampai sebulan selepas mengumumkan hubungan mereka berakhir, aktres yang sedang meningkat naik, Julia Farhana Marin memberitahu, dia sudah memaafkan kekasihnya iaitu aktor, Erwin Dawson dan telah kembali bersama. Jelas Julia, insiden yang berlaku baru-baru ini telah membuka mata mereka berdua dan sama-sama menyedari bahawa mereka saling menyayangi dan memerlukan antara satu sama lain. “Sukar untuk […]

Continue Reading

Pekerja Bangla tidur office malam tu. Jam 2 pagi aku pergi toilet dan nmpak lampu bernyala dan melihat perbuatan bangla tu yang aku tak sangka.

Assalamualaikum. Nama aku mat. Seorang Accountant di sebuah syarikat swasta di tengah ibu kota. Sekarang, ketika aku menulis ni jam menunjukkan pukul 4.30 pagi. Ya aku masih bekerja dan ini waktu untuk aku sejam berehat. Mesti orang pelik accountant apa kerja tengah malam buta. Aku ditugaskan untuk cater few region under North American free trade […]

Continue Reading

“Kejap la, nenek tengah main PUBG ni…”

PETALING JAYA: Kanak-kanak sibuk dengan PlayerUnknown’s Battlegrounds atau PUBG Mobile sepanjang musim cuti sekolah ini bukan sesuatu yang pelik, tapi lain halnya apabila keletah melucukan seorang nenek bermain permainan tembak-menembak itu telah mencuri perhatian netizen. Rakaman tersebut yang dimuat naik oleh Mikhail Isaaq Mohd Rozi, 23, ditonton sebanyak 101,913 kali sejak ia dimuat naik, Jumaat lalu. Melalui rakaman […]

Continue Reading

Kakak Aku, Duit Cuma Ada RM40 Je. Tp Kerana Niat, Allah Permudahkan Urusan Abang Ipar Aku.

Kagum membaca perkongsian lelaki ini mengenai usaha abang iparnya dalam mendirikan rumah tangga. Segalanya bermula dengan menetapkan niat berkahwin itu untuk apa. Kemudian diusahakan dengan melakukan tiga pekerjaan dalam sehari. Benarlah kata orang, “Sesungguhnya setiap amalan itu bermula dengan niat. Kalau baik niatnya, maka baiklah hasilnya. Kepada mereka yang bakal berkahwin, manfaatkanlah perkongsian ini.Aku sampai […]

Continue Reading

Wajah terbaru Anak Yassin Brothers yang sungguh comel menawan! Ikut jejak ayahnya sebagai Penyanyi…

Siapa yang tidak mengenali Yassin Brothers. Yasin Sulaiman (lahir 30 Oktober 1975) ialah seorang penyanyi lelaki Malaysia yang memperjuangkan lagu-lagu berentak “world music” dan meniti populariti tersendiri pada era 2000an. Beliau memulakan kerjaya seni menerusi kumpulan nasyid Brothers sejak 1995. Lagu solo nyanyiannya yang berjudul Mimpi Laila berjaya menaikkan nama beliau sebagai penyanyi dan komposer apabila memenangi gelaran juara keseluruhan di Anugerah […]

Continue Reading