Hanya perlu 3 bulan saja untuk hancurkan 3 tahun bersama. Tunang kantoi curang di Sabah.

Penantian seorang wanita menunggu kepulangan tunangnya yang merupakan seorang badan beruniform sedang bertugas jauh dari sisi mengundang penderitaan. Menerusi satu perkongsian di Fb, hati seorang wanita sangat hancur apabila ikatan perhubungan yang telah terjalin selama tiga tahun musnah setelah tunangnya itu pergi berfoya bersama wanita. 3 tahun hidup dengan janji palsu. 5.11.2017 tarikh pertunangan kami. […]

Continue Reading

Rakaman suara asing menegur lelaki ini ketika dia sedang makan aiskrim di lampu isyarat

Bagi meningkatkan kesedaran kepada pengguna jalan raya, polis di Indonesia telah melaksanakan sisitem electronic-Traffic Law Enforcement (e-TLE). Sistem ini menggunakan kamera litar tertutup (CCTV) di lampu isyarat dan pembesar suara untuk mengawasi pengguna yang melanggar undang-undang lalu lintas. Baru-baru ini tular di Twitter, video berdurasi 53 saat di simpang jalan Setia – Dr Mansur, Kota […]

Continue Reading

9 kisah ex Malaysia yang telah melepaskan kerakyatan untuk tinggal luar negara. Kisah no 8 sangat menyentuh hati, gaji sebagai cleaner 15k.

Rata-rata rakyat Malaysia yang mempunyai pendidikan tinggi atau tenaga mahir, memilih untuk tinggal di luar negara berbanding negara sendiri. Sebelum berhijrah keluar negara sudah pasti berangan-angan tinggi akan keselesaan hidup di sana berbanding di negara sendiri. Dengan keadaan negara luar yang lebih maju berbanding tanah air sendiri ini telah membuka mata ramai rakyat Malaysia memilih […]

Continue Reading

Video makwe sambut birthday buat kejutan iPhone X dalam kek hari jadi

Bila tiba hari istimewa seperti hari lahir orang yang tersayang, pasti semua akan tercari-cari hadiah apa yang paling sesuai untuk dihadiahkan. Ramai buntu apabila memikirkan kejutan yang bagaimana atau hadiah apa yang terbaik untuk diberikan kepada pasangan masing-masing. Pun begitu, seorang wanita dari Vietnam ini tidak mengalami masalah yang sama dengan kebanyakan orang kerana bukan […]

Continue Reading

Saya tersentuh pintu kereta yang dah disapu minyak. Sejak dari itu bermulalah kebahagiaan rumahtangga saya berentakan hampir berbelas tahun.

Assalamualaikum… salam semua… Lama saya berfikir adakah patut saya berkongsi cerita tentang kehidupan saya dan suami di sini. Setelah saya berfikir akhirnya saya mengambil keputusan untuk mencoretkan kisah kami untuk semua yang mungkin boleh dijadikan peringatan atau pengajaran. Kehidupan Bahagia Tidak Berpanjangan Saya dan suami berkahwin di usia yang muda. Habis saja belajar di peringkat […]

Continue Reading

Kau isteri je duduk belakang, sebab aku ni ibu dia.

Kurang pasti sama ada ini soalan pelik atau soalan saja-saja nak membawang bersama netizen. Tetapi tidak dinafikan bahawa perkara sebegini sememangnya berlaku dan selalunya si isteri yang terpaksa mengalah. Baru-baru ini, seorang wanita meminta pandangan netizen siapakah yang patut duduk di tempat duduk penumpang hadapan sekiranya suaminya memandu, mengundang pelbagai reaksi netizen. “Assalamualaikum dan salam […]

Continue Reading

Perut seorang bayi ini membesar selepas setahun waktu dimana pasangan suami isteri ini menjumpai bayi perempuan itu yang dibuang di pinggir sawah,

Siapa Sangka Setelah Diperiksa Doktor, Rupanya-rupanya Bayi Ini Dibuang Kerana Setelah setahun merawat Happy, mereka pun merasa perut Happy semakin lama semakin besar. Pada awalnya, mereka hanya menganggap mungkin pencernaan Happy tidak terlalu bagus sehingga menyebabkan perutnya sebesar itu. Tapi lama-kelamaan, saiz perut Happy semakin membesar dan akhirnya mereka memutuskan untuk pergi hospital. Tapi betapa […]

Continue Reading